Dag van de Verpleging: verpleegkundigen en verzorgden in het zonnetje

Ze hebben oog voor detail en zijn empathisch. In hun vak moet je wel emotioneel stabiel zijn. Je krijgt nogal wat voor de kiezen. In praten zijn het sterren, maar hé, deze professionals kunnen ook luisteren. Ze respecteren anderen om wie ze zijn. Probleemoplossend vermogen? Nogal. In elke situatie pakken ze problemen aan. En meer dan dat. Ze hebben visie over hoe het anders en beter kan. Deze visie dragen ze uit. Want de meesten bezitten ook nog eens een dosis lef. Zorgen, verbeteren, ontwikkelen en studeren. Wat een uithoudingsvermogen! Ooit iemand gezien die dit allemaal heeft? Zeker!

In het Cathrien lopen er meer dan 1.000 rond. Gedreven verpleegkundigen en verzorgenden met een missie: de beste zorg voor onze patiënten. Daarom, in het teken van de internationale Dag van de Verpleging op 12 mei: een ode aan deze gepassioneerde club collega’s.

Op de foto's hieronder enkele van onze meer dan 1.000 gedreven verpleegkundigen en verzorgenden die dag en nacht 24/7 werkzaam zijn in het Catharina Ziekenhuis.

Dag van de Verpleging 2016
Catharina Hart- en vaatcentrum: Rolf de Bruin, Wenke Brouns, Reino van Hassel, Kety Hoevenaars, Heidy Jansen, Margot Lagarde, Karen Boerenboom, Frans Claassen, Yara Bell, Yvette Vuijk, Tom Wittenberg, Jean van der Heijden, Anja Groeneveld, Mirjam Stinissen, Anette Janssen, Lieke van Korven, Hanneke Hendriks-Van den Oever, Inge Rongen.

Dag van de Verpleging 2016
Catharina Obesitascentrum: Op de bovenste rij van links naar rechts: Kim Berghuis, Willem Roumen, Tra Verhagen-Van Kroonenburg, Renee Dacier, Bea Rooijackers. Op de onderste rij van links naar rechts: Marieke Aarts, Mohammed Said, Eva Bierens-Daamen.

Dag van de Verpleging 2016
Afdeling 9-west (verpleegafdeling oncologie): Jenna Floothuis, Toos Coolen, Veerle Thijssen, Willemien van Berlo-Heldens, Dajon Gorissen, Sylvia Janssen, Mariska van Dijk, Lieke Smedts, Wilma van der Heijden, Joris van Extel, Loes van Bemmel, Anne Benjaminsen en Jenny van Dalen.

Dag van de Verpleging 2016
Afdeling Nierziekten: Op de bovenste rij van links naar rechts: Francoise Kastelijn, Anja Bloemers, Andrea van der Heijden, Corrie Landheer, Jeffrey Echter, Marie Jo van Ham en Karin Moret.
Op de onderste rij van links naar rechts: Gijs van de Voort, Martina Scherneck, Annemarie van Eerd, Martine Jobse (liggend) en Mila Kakar.

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis