Obesitasserie 'Dik Tevreden' nog altijd te bekijken

De serie 'Dik Tevreden', waarin vier patienten van het Catharina Obesitascentrum een jaar lang thuis en in het ziekenhuis gevolgd zijn door een cameraploeg, is nog steeds te bekijken via onze website. De serie laat op een indrukwekkende open manier zien hoe Janneke van Tilburg, Ton van der Lee, Lucia Wildschut en John Huntjens de strijd aangaan met hun overgewicht en de gevolgen daarvan.

De psychische problemen waar zij mee te maken krijgen, de lichamelijke ongemakken en de spanning voor de operatie, niets blijft onbesproken. Het Catharina Ziekenhuis heeft er, in overleg met de vier patiënten, voor gekozen om de cameraploeg toe te laten bij alle facetten van de behandeling. Dat betekent dat er onder meer gefilmd is tijdens de intake, het gesprek met de psychiater, de diëtiste en in hun privéleven. Zo wil het ziekenhuis een eerlijk beeld geven van de behandeling.

Eén van de deelnemers was de Helmondse Janneke van Tilburg, die ook nadat de camera’s uit haar leven verdwenen nog flink  veel kilo’s kwijtraakte. “Ik ben 60 kilo kwijt. Daar heb ik mezelf echt mee verbaasd”, aldus Van Tilburg. “Het is heerlijk om me te realiseren dat ik echt zoveel ben afgevallen.”

Obesitascentrum

In het Catharina Obesitascentrum helpt het obesitasteam ruim duizend patiënten per jaar om van het overgewicht af te komen. De obesitas kliniek behoort daarmee tot één van de grootste van Nederland. In het Catharina Ziekenhuis worden al bijna 30 jaar patiënten met overgewicht geholpen.

Bekijk alle afleveringen van de tv-serie Dik Tevreden

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis