Catharina Ziekenhuis opnieuw centraal in tv-serie Trauma Centrum

Het Catharina Ziekenhuis staat vanaf maandag 13 november opnieuw centraal in Trauma Centrum; het tv-programma dat op werkdagen vanaf 20.00 uur wordt uitgezonden op SBS6.

Voor het programma werden in september en oktober gedurende zeven weken zorgverleners en patiënten gevolgd op verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Naast de zorg op de Spoedeisende Hulp zijn ook complexe hart-, kanker- en obesitasoperaties gefilmd. Er is zowel voor als achter de schermen gefilmd. Het Catharina Ziekenhuis wil met deelname aan dit programma een transparant beeld geven van de dagelijkse hoogwaardige zorg in het ziekenhuis. Er is daarom niet alleen op de Spoedeisende Hulp gefilmd. Ook complexe behandelingen, de zogenoemde hoog gespecialiseerde zorg in onder meer het Catharina Hart- en Vaatcentrum en het Catharina Kanker Instituut zijn vastgelegd. Het Catharina Ziekenhuis is in Nederland namelijk een belangrijk verwijscentrum voor patiënten met hart- en vaatproblemen en voor patiënten met kanker.

Privacy

Bij het filmen stond de privacy van de patiënten, hun naasten en zorgverleners voorop. Voordat de camera ging draaien, kregen patiënten en zorgverleners altijd de vraag of ze mee wilden werken aan Trauma Centrum. Alle patiënten en zorgverleners die in de nieuwe tv-reeks voorbij komen, hebben toegestemd met de opnamen en het uitzenden ervan. Het is de tweede keer dit jaar dat het Catharina Ziekenhuis centraal staat in Trauma Centrum. In maart vormde het ziekenhuis al het decor voor deze serie. De nieuwe afleveringen van Trauma Centrum worden vanaf maandag 13 november elke werkdag om 20.00 uur uitgezonden op SBS6.

Deel deze pagina

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis