Geestelijke verzorging & Ethiek

Ziek zijn is vaak ingrijpend en roept diverse levensvragen op. De afdeling Geestelijke verzorging & Ethiek biedt u en uw naasten begeleiding hierbij.

Over Geestelijke verzorging & Ethiek

Onze geestelijk verzorgers staan voor u klaar bij ziekte, na een onverwachte uitslag van een onderzoek, bij moeilijke keuzes of een calamiteit. Ze bieden u ondersteuning met een luisterend oor, een gesprek of een ritueel.

Het Catharina Ziekenhuis heeft een kapel met moslimgebedsruimte op de tweede etage, bereikbaar via route 68. In de kapel kunt u vierentwintig uur per dag terecht.

Contact

Wilt u in contact komen met één van onze geestelijk verzorgers? Bel naar de telefooncentrale 040 - 239 91 11. U kunt ons op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur bereiken.

U kunt de geestelijk verzorgers ook per e-mail bereiken:
Koen Jordens | Eric van de Laar | Ingrid Neijnens | Laurien Schrijver

Stage

Opleidingsplaatsen

De afdeling Geestelijke verzorging & Ethiek heeft elk jaar een stageplaats voor een Masterstudent geestelijke verzorging, religiewetenschappen of theologie.
Interesse? Mail naar laurien.schrijver@catharinaziekenhuis.nl.

Catharina-reeks

De Catharina-reeks voor levensbeschouwing en ethiek is een initiatief van de afdeling Geestelijke verzorging & Ethiek. In deze boeken wordt het thema ‘goede zorg’ bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Onze afdeling zoekt daarvoor samenwerking met medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgverleners in en buiten ons ziekenhuis. De doelgroep van de Catharina-reeks bestaat uitervaringsdeskundigen en zorgprofessionals,maar zijn ook voor een breder publiek toegankelijk.

Meer informatie over de uitgaven in de Catharina-reeks:

Actueel

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze afdeling? Bekijk dan de patiëntenfolders van deze afdeling of neem contact op.