Geestelijke verzorging & Ethiek

Ziek zijn is vaak ingrijpend en roept diverse levensvragen op. De afdeling Geestelijke verzorging & Ethiek biedt u en uw naasten begeleiding hierbij.

Over Geestelijke verzorging & Ethiek

Onze geestelijk verzorgers staan voor u klaar bij ziekte, na een onverwachte uitslag van een onderzoek en bij moeilijke keuzes. Ze bieden u emotionele ondersteuning (troost, veerkracht, acceptatie) en helpen inzicht te verwerven in uw situatie (hoe sta ik in het leven? Hoe ga ik verder?). Daarnaast bieden onze geestelijk verzorgers ondersteuning via meditatie. Mindfulness helpt om op een niet-oordelende, compassievolle en milde manier te kijken naar jezelf en de dingen die je overkomen. Daarmee reikt het iets aan voor de moeilijk te veranderen en niet-oplosbare kanten van ziek zijn. Het kan helpen bij het vinden van rust, maar ook met het hervinden van veerkracht en vitaliteit.

Het Catharina Ziekenhuis heeft een kapel met moslimgebedsruimte op de tweede etage, bereikbaar via route 397. In de kapel kunt u vierentwintig uur per dag terecht.

Contact

Wilt u in contact komen met één van onze geestelijk verzorgers? Bel naar de telefooncentrale 040 - 239 91 11. U kunt ons op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur bereiken.

U kunt de geestelijk verzorgers ook per e-mail bereiken:
Koen Jordens | Eric van de Laar | Ingrid Neijnens | Laurien Schrijver | Nico Debets

Stage

Opleidingsplaatsen

De afdeling Geestelijke verzorging & Ethiek heeft elk jaar een stageplaats voor een Masterstudent geestelijke verzorging, religiewetenschappen of theologie.
Interesse? Mail naar laurien.schrijver@catharinaziekenhuis.nl.

Catharina-reeks

De Catharina-reeks voor levensbeschouwing en ethiek is een initiatief van de afdeling Geestelijke verzorging & Ethiek. In deze boeken wordt het thema ‘goede zorg’ bekeken vanuit verschillende invalshoeken. Onze afdeling zoekt daarvoor samenwerking met medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgverleners in en buiten ons ziekenhuis. De doelgroep van de Catharina-reeks bestaat uitervaringsdeskundigen en zorgprofessionals,maar zijn ook voor een breder publiek toegankelijk.

Meer informatie over de uitgaven in de Catharina-reeks:

Actueel

Videobellen met je specialist geen toekomstmuziek meer!

Tijdens de coronacrisis heeft het videobellen in het Catharina Ziekenhuis een enorme vlucht genomen. Vanaf vandaag kunnen patiënten nu nog sneller en makkelijker videobellen met hun behandelaar via het patiëntenportaal MijnCatharina. Internist-oncoloog dr. Laurence van Warmerdam: “Het gebruiksgemak is heel erg toegenomen…

Lees meer Naar het nieuwsarchief

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze afdeling? Bekijk dan de patiëntenfolders van deze afdeling of neem contact op.