Klinische genetica

De klinische geneticus is een erfelijkheidsdeskundige die zich bezighoudt met erfelijkheidsonderzoek en voorlichting over erfelijkheid.

Over Klinische genetica

De klinisch geneticus is een erfelijkheidsdeskundige en heeft kennis over erfelijke en aangeboren aandoeningen in de zorg voor individuele patiënten en families. Erfelijkheid houdt in dat ouders eigenschappen doorgeven aan hun kinderen. Voorbeelden zijn haarkleur, oogkleur en de vorm van het gezicht. Ouders kunnen ook ziekten doorgeven. Onze klinisch genetici onderzoeken erfelijke en/of aangeboren aandoeningen in de familie. Zij geven advies en voorlichting over erfelijke aandoeningen zoals diabetes, ADHD, hartritmestoornissen en verschillende vormen van kanker.

Actueel

Videobellen met je specialist geen toekomstmuziek meer!

Tijdens de coronacrisis heeft het videobellen in het Catharina Ziekenhuis een enorme vlucht genomen. Vanaf vandaag kunnen patiënten nu nog sneller en makkelijker videobellen met hun behandelaar via het patiëntenportaal MijnCatharina. Internist-oncoloog dr. Laurence van Warmerdam: “Het gebruiksgemak is heel erg toegenomen…

Lees meer Naar het nieuwsarchief