Klinische genetica

De klinische geneticus is een erfelijkheidsdeskundige die zich bezighoudt met erfelijkheidsonderzoek en voorlichting over erfelijkheid.

Over Klinische genetica

De klinisch geneticus is een erfelijkheidsdeskundige en heeft kennis over erfelijke en aangeboren aandoeningen in de zorg voor individuele patiënten en families. Erfelijkheid houdt in dat ouders eigenschappen doorgeven aan hun kinderen. Voorbeelden zijn haarkleur, oogkleur en de vorm van het gezicht. Ouders kunnen ook ziekten doorgeven. Onze klinisch genetici onderzoeken erfelijke en/of aangeboren aandoeningen in de familie. Zij geven advies en voorlichting over erfelijke aandoeningen zoals diabetes, ADHD, hartritmestoornissen en verschillende vormen van kanker.

Actueel

Landelijke cao-actiedag woensdag 20 november

Vandaag doen onze medewerkers mee aan de landelijke actiedag voor een betere Cao. Bij de ingang van het ziekenhuis en in de centrale hal worden ludieke acties gehouden. Wij vragen uw begrip voor deze acties. Alle patiënten voor wie de cao-actie gevolgen heeft, zijn persoonlijk geïnformeerd. Ben je niet gebeld? Dan gaat je afspraak door.

Lees meer Naar het nieuwsarchief