Over Logopedie

Onze logopedisten behandelen stoornissen op het gebied van adem, stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Voorbeelden van deze aandoeningen zijn heesheid, slikproblemen en pijnklachten. Ook het gevoel dat er voortdurend een brok in uw keel zit, kunnen zij verhelpen. Onze logopedisten zijn bijzonder goed in de begeleiding bij spraakrevalidatie na hoofd- en halskanker.

Onze logopedisten behandelen zowel volwassenen als kinderen. Wanneer u in ons ziekenhuis bent opgenomen, kan uw behandelend arts een logopedist om advies vragen. Maar ook als u niet bent opgenomen, kunt u worden geholpen door de logopedist.


Behandelingen

De afdeling Logopedie onderzoekt en behandelt. Lees meer over de onderzoek en behandeling van volwassenen en kinderen. U vindt hier ook meer informatie over gehooronderzoek.

Deel uw ervaring

Het Catharina Ziekenhuis wil haar zorg continu verbeteren. Uw ervaring kan ons daarbij helpen. Was u tevreden of verliep iets juist niet naar verwachting? Dan horen we dat graag.

Vragenlijst afdeling Logopedie

Actueel

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit specialisme, een specifieke behandeling of onderzoek? Bekijk dan de patiëntenfolders van dit specialisme. Wilt u graag persoonlijk advies van één onze specialisten? Neem dan contact op.