Naar het ziekenhuis tijdens corona

We verlenen op dit moment weer bijna al onze zorg. Op de poliklinieken vinden alle afspraken weer plaats. Soms is dat fysiek, soms op afstand (telefonisch of via videobellen). Op onze verpleegafdelingen verlenen we nu 90% van de zorg en de meeste operaties kunnen plaatsvinden. We vinden het fijn dat we weer bijna iedereen die onze zorg nodig heeft, kunnen helpen.

Veilig zorg

Wij doen er alles aan om u de best mogelijke zorg te bieden, veiligheid is het allerbelangrijkste. Bij verdenking op een besmetting met het coronavirus, nemen we beschermende maatregelen voor de patiënt of bezoeker en voor de medewerker. We nemen ook maatregelen om 1,5 meter afstand van elkaar te waarborgen, bijvoorbeeld in de inrichting van wachtruimten, spreekkamers en met bezoekersstromen.

Wij vragen alle patiënten en bezoekers:

• Houd overal 1,5 meter afstand van de ander
  • Was handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest of nies in de binnenkant van de elleboog
  • Raak het gezicht zo min mogelijk aan
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
  • Schud geen handen

Afspraak in het ziekenhuis

Poliklinische afspraken vinden waar mogelijk telefonisch of via videobellen plaats. Nodigen wij u uit om naar het ziekenhuis te komen? Dan is het voor uw gezondheid belangrijk dat u komt. De zorgverlener maakt de inschatting wat het beste is voor u. We verdelen alle afspraken zo dat er niet te veel mensen tegelijkertijd in het ziekenhuis zijn. Lees hieronder de informatie die belangrijk is voor uw bezoek.

Voor uw afspraak

• Heeft u op het moment van de geplande afspraak klachten gerelateerd aan het coronavirus (hoesten, neusverkouden, keelpijn, kortademigheid, koorts)? Neem dan contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Wij kijken samen met u of uw afspraak verzet moet worden.
  • Komt u alstublieft alleen. Tenzij u een begeleider nodig heeft in verband met een fysieke en/of mentale beperking, of als uw arts aangeeft dat het fijn is om één begeleider mee te nemen. Kinderen tot 18 jaar mogen altijd één begeleider meenemen. Ook bij opname of bij ontslag is één begeleider toegestaan. In alle andere gevallen wacht uw eventuele begeleider buiten het ziekenhuis op u. Hoe minder mensen in het ziekenhuis, hoe beter.
  • Kom niet te vroeg naar het ziekenhuis. Meld u maximaal vijf minuten voor aanvang van uw afspraak aan de balie op de polikliniek waar u de afspraak heeft.

Bij aankomst in het ziekenhuis

• Als u het ziekenhuis binnenkomt vragen wij u te melden bij een van de ontvangstbalies aan de linkerzijde. U desinfecteert hier de handen en wij vragen u uit op de volgende klachten: hoesten, neusverkouden, keelpijn, kortademigheid, koorts. Bij aanwezigheid van één van deze klachten krijgt u van ons een mondneusmasker om te dragen gedurende uw hele ziekenhuisbezoek. U hoeft niet bang te zijn dat u niet door mag lopen naar uw afspraak, ook als u klachten heeft bent u van harte welkom. Wij helpen iedereen die onze zorg nodig heeft. Mocht u het mondneusmasker in de spreek- of behandelkamer niet op kunnen houden, dan zal de zorgmedewerker die binnen 1,5 meter komt een mondneusmasker dragen.

Op de polikliniek

• Na de screening bij de ingang kunt u doorlopen naar uw afspraak. Volg de aangegeven looproutes.
  • Het kan zijn dat u tijdens uw wandeling andere patiënten of medewerkers moet passeren. Geef elkaar de ruimte. Elkaar vluchtig passeren is geen probleem.
  • Als u op de polikliniek komt, mag u zich melden aan de balie.
  • In de spreek-/ behandelkamer is het niet altijd mogelijk zorg te verlenen op 1,5 meter afstand. Daarom is het zo belangrijk dat u het bij ons aangeeft als u klachten heeft.
  • Heeft u aangegeven geen klachten te hebben, dan draagt uw zorgmedewerker binnen 1,5 meter geen mondneusmasker. Dit is conform RIVM-beleid.
  • Wij vragen een begeleider om tijdens uw afspraak niet mee de spreekkamer in te gaan.

Na uw bezoek

• Als u klaar bent in het ziekenhuis vragen wij u het ziekenhuis meteen weer te verlaten.
  • Als u van ons een mondneusmasker heeft gekregen bij binnenkomst, mag u deze bij de uitgang weer af doen.

Animatie ‘Naar het ziekenhuis tijdens corona’

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen van het Catharina Ziekenhuis.
Of bel naar het Catharina Ziekenhuis: 040 – 239 91 11

Maandag t/m vrijdag: 07.30 - 21.30 uur
Zaterdag: 08.00 - 21.30 uur
Zondag: 09.00 - 21.30 uur

Bekijk ook de animatie van Stichting Lezen en Schrijven voor een eenvoudige uitleg over corona en de maatregelen.
Bekijk de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 of neem contact op via 0800-1351 (dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur)

Coronacheck

Maakt u zich zorgen of heeft u klachten die mogelijk door het coronavirus worden veroorzaakt? Met De Corona Check kunt u dagelijks gegevens over uw gezondheid doorgeven. Een medisch team, ondersteund door de techniek, beoordeelt uw klachten. Als het nodig is, neemt een zorgverlener uit dit team binnen 24 uur contact met u op.

Ik meld mij aan voor de coronacheck

Wij staan voor u klaar!