Beenmergpunctie

Inwendige geneeskunde

Afspraak & Contact 

Op de dagbehandeling van het Catharina Kanker Instituut vinden diverse poliklinische behandelingen plaats, zoals het toedienen van chemotherapie, bloedproducten of andere medicatie via een infuus of onderzoek door middel van een punctie. Het zijn behandelingen die op één dag gegeven kunnen worden. De dagbehandeling is een sfeervol ingerichte ruimte waar u zich op uw gemak zult voelen. Het is er ruim, licht en er zijn faciliteiten beschikbaar voor u en uw begeleider: kranten en tijdschriften, een puzzel, een spelletje, internet en televisie. Er is ook een mogelijkheid om een eigen dvd te kijken op één van de informatiezuilen.

Eén aanspreekpunt

Als u op de dagbehandeling komt, wordt u ontvangen door een gespecialiseerde oncologieverpleegkundige die op de dag verantwoordelijk voor u is. De verpleegkundige begeleidt u en bespreekt onder meer de gevolgen van de behandeling voor u en uw naasten. Uw verpleegkundige wijst u een stoel of een bed toe. Daarna start de verpleegkundige de behandeling, die de arts heeft voorgeschreven. Als u vragen heeft over uw behandeling kunt u die altijd stellen.

Op de dagbehandeling is voor u een bed of een comfortabele fauteuil gereserveerd. De duur van de behandelingen varieert van vijftien minuten tot acht uur. Tijdens uw verblijf geldt er geen specifiek bezoekuur; er mag altijd iemand met u mee komen. De hele dag is er koffie, thee en bouillon voor u en uw bezoek. Een vrijwilligster serveert u de lunch. Uw begeleider of ander bezoek kan ook terecht in de espressobar in de centrale hal van het ziekenhuis. Op de dagbehandeling zijn voldoende tijdschriften aanwezig. Natuurlijk kunt u ook uw eigen boek, tijdschrift of muziek meenemen.

Bereikbaarheid en openingstijden

De dagbehandeling vindt u tegenover de balie van de polikliniek Oncologie (route 217). De polikliniek Oncologie, de afdeling Radiotherapie en de dagbehandeling Oncologie zijn in het Catharina Kanker Instituut. U kunt er op afspraak terecht van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur. De dagbehandeling is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur. Voor vragen over uw afspraken op de dagbehandeling belt u naar 040 - 239 66 44.