Route & parkeren

De afdeling Radiotherapie heeft samen met het Catharina Kanker Instituut een eigen ingang en parkeerplaats (P5). De toegangsweg is aan de noordzijde van het ziekenhuis. Deze is te bereiken via de Dr. Cuyperslaan en vervolgens via de ventweg. Volgt u hiervoor de borden 'Catharina noord'. Het aantal parkeerplaatsen is hier beperkt. Mocht P5 vol zijn dan kunt u parkeren op de parkeerplaatsen bij de hoofdingang P1 en P2. U loopt dan via het ziekenhuis binnendoor naar de afdeling Radiotherapie (route 231).

Route afdeling Radiotherapie

Route vanaf parkeerplaats

Route & parkeren Catharina Ziekenhuis

Informatie over de route naar het ziekenhuis en informatie over parkeren en parkeertarieven vindt u op de algemene pagina route & parkeren.

Aanvang van uw afspraak

Voor uw eerste afspraak meldt u zich aan de receptie van de afdeling Radiotherapie. Voor de afspraken daarna kunt u zich elektronisch melden met het scanapparaat tegenover de receptie. Controleert u bij het scannen meteen of de data en tijden van uw volgende afspraken ongewijzigd zijn.

One stop shop

Bij palliatieve (pijnbestrijdende) behandelingen kan het zijn dat u het gesprek met de arts, de voorbereiding en de bestraling op een dag heeft. Dat is een service die wij bieden. Eventuele vervolgafspraken krijgt u meteen van ons mee. Als de voorbereiding heeft plaatsgevonden, verwerken wij de gegevens en maken we het bestralingsplan. Het maken van dit plan en het invoeren van de gegevens in de computer kosten aandacht en tijd. Houdt u er daarom rekening mee dat u een aantal uren op de afdeling Radiotherapie verblijft.

Speciale beddenwachtruimte

De afdeling Radiotherapie heeft een beddenwachtruimte waar u mag rusten terwijl u wacht voor de bestraling.

Vergoeding vervoer auto, taxi of taxibus

Als u naar de afdeling Radiotherapie komt, maakt u misschien gebruik van de auto of de taxi. Als u bestraald gaat worden, kunt u een aanvraag voor de taxi of eigen vervoer indienen bij uw zorgverzekeraar. Dit formulier vraagt u van tevoren aan bij uw verzekeraar en vult u thuis zo volledig mogelijk in. Op de afdeling Radiotherapie maken we het formulier compleet en zorgen we dat het wordt ondertekend. Wij zijn niet op de hoogte van de werkwijze van alle verschillende zorgverzekeraars. Kijkt u dit goed na in uw polisvoorwaarden of bel de helpdesk van uw zorgverzekeraar.

Komt u met de taxi uit de directe omgeving van Eindhoven? Dan is de kans groot dat u gebruik maakt van de taxibus. Dit betekent dat u ruim op tijd wordt opgehaald, dat u met anderen in een busje zit en dat u soms een omweg maakt om de anderen op te halen, voordat u bij ons bent. Deze taxi zet u af en vertrekt dan weer. Na de behandeling kunt u de taxi weer bellen. De taxi's die van buiten de directe regio komen, bijvoorbeeld uit Venray of Venlo, blijven vaak wel wachten. Tegenover de receptie van de afdeling Radiotherapie is een telefoon beschikbaar voor het bellen van een taxi. Heeft u meer informatie nodig, dan helpt een van onze receptiemedewerkers u graag verder.

Komt u met uw eigen auto? Dan heeft u in veel gevallen recht op een reiskostenvergoeding. De hoogte van deze vergoeding vindt u terug in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. U kunt deze ook navragen bij uw zorgverzekeraar. Een aanvraag voor een reiskostenvergoeding dient u vooraf in bij uw zorgverzekeraar. Van ons krijgt u na de laatste behandeling een brief thuis gestuurd met daarin alle data dat u op de afdeling Radiotherapie bent geweest. Deze brief stuurt u nog door naar uw zorgverzekeraar.