Couveuseafdeling

Als uw pasgeboren kindje extra zorg nodig heeft en wordt opgenomen in het Catharina Ziekenhuis, is dat op de couveuseafdeling.

Waarom een opname?

Uw kindje wordt opgenomen op de couveuseafdeling als het extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer het te vroeg geboren is of te licht van gewicht. Soms is de geboorte moeizaam verlopen of heeft het kindje een infectie. Die speciale zorg en behandeling kan niet gegeven worden op de kraamafdeling of thuis. Ook kan het zijn dat uw baby opgenomen is voor nader onderzoek of een operatie.

Rooming-in

In de meeste gevallen verblijven de moeders op de kraamafdeling als het kindje op de couveuseafdeling ligt. Zij worden door de verpleegkundigen van de kraamafdeling naar de couveuseafdeling gebracht om bij hun kindje te zijn, het te verzorgen en te voeden.

Rooming-in wordt aangeboden aan moeders die na de geboorte van hun kindje door de gynaecoloog worden ontslagen en alleen nog in het ziekenhuis verblijven omdat hun kindje is opgenomen binnen de couveuseafdeling. Een voorwaarde is, dat deze kraamvrouwen zelfstandig zijn in toiletbezoek en douche.

Als de situatie van uw kindje het toelaat, verblijft u samen met uw kindje in één kamer. Als uw kindje is opgenomen in een couveuse in de couveusekamer, verblijft u in een nabijgelegen kamer. In welke mate u voor uw kindje kunt zorgen en of u gebruikt wilt maken van rusttijden, bespreekt u samen met de verpleegkundige van de couveuseafdeling.

Baby Mobiel / Baby Online

Ouders van pasgeboren kinderen bieden wij de mogelijkheid om via Baby Mobiel of Baby Online in contact te blijven met hun pasgeboren kindje op de couveuseafdeling.

Contact

Couveuse afdeling (11-oost) 040 - 239 82 95

Bezoektijden

  • Op de couveuseafdeling gelden geen vaste bezoekuren. Ouders, broertjes en zusjes zijn altijd welkom. Overig bezoek is welkom mits één van de ouders aanwezig is.
  • Houdt u er rekening mee dat er maximaal 2 bezoekers per patiënt aanwezig mogen zijn. Alleen in overleg met de verpleegkundige zijn meerdere bezoekers toegestaan.

Verpleegafdeling Verloskunde (kraamafdeling)

Op onze verloskamers vinden de bevallingen plaats. Afhankelijk van hoe de bevalling is verlopen, kunt u na een bevalling naar huis of wellicht moet u of uw kind nog iets langer in het ziekenhuis blijven. Dan wordt u verplaatst naar de kraamafdeling van ons ziekenhuis.

Onze kraamafdeling is in het bezit van een Smiley! Een Smiley is een blijk van waardering van patiëntenorganisatie ‘Kind en Ziekenhuis’. Ook heeft het Catharina Ziekenhuis het WHO/UNICEF certificaat 'Zorg voor Borstvoeding'. Stichting Zorg voor Borstvoeding reikt deze certificaten uit. Alleen instellingen die voldoen aan de tien strenge internationale vuistregels voor goed borstvoedingsbeleid ontvangen een certificaat. Meer informatie vindt u bij onze certificaten.

Contact

Verloskamers (route 482) 040 - 239 81 40 (dag en nacht)
Verpleegafdeling Verloskunde (11-west) 040 - 239 81 00

Bezoektijden

Verpleegafdeling Verloskunde
  • Dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 20.00 uur
  • Rustuur (geen bezoek, dit wordt strikt gehandhaafd): van 12.00 tot 15.00 uur
  • Voor partners: Kraamsuites: 24 uur