Couveuseafdeling

Als uw pasgeboren kindje extra zorg nodig heeft en wordt opgenomen in het Catharina Ziekenhuis, is dat op de couveuseafdeling.

Waarom een opname?

Uw kindje wordt opgenomen op de couveuseafdeling als het extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer het te vroeg geboren is of te licht van gewicht. Soms is de geboorte moeizaam verlopen of heeft het kindje een infectie. Die speciale zorg en behandeling kan niet gegeven worden op de kraamafdeling of thuis. Ook kan het zijn dat uw baby opgenomen is voor nader onderzoek of een operatie.

Over de afdeling

De afdeling bestaat uit gezinskamers. De kamers zijn voorzien van alle gemakken en een aantal praktische technische snufjes. Zo kan de speciale verlichting zo worden ingesteld dat de opgenomen kindjes zo min mogelijk prikkels krijgen en minder stress ervaren. Ook kunnen ouders bijvoorbeeld hun mobiele telefoon aansluiten op de couveuse en met hun vertrouwde stemgeluid boodschappen inspreken voor hun kindje.

Contact

Couveuse afdeling (11-oost) 040 - 239 82 95

Bezoektijden

  • Op de couveuseafdeling gelden geen vaste bezoekuren. Ouders, broertjes en zusjes zijn altijd welkom. Overig bezoek is welkom mits één van de ouders aanwezig is.
  • Houdt u er rekening mee dat er maximaal 2 bezoekers per patiënt aanwezig mogen zijn. Alleen in overleg met de verpleegkundige zijn meerdere bezoekers toegestaan.

Verpleegafdeling Verloskunde (kraamafdeling)

Op onze verloskamers vinden de bevallingen plaats. Afhankelijk van hoe de bevalling is verlopen, kunt u na een bevalling naar huis of wellicht moet u of uw kind nog iets langer in het ziekenhuis blijven. Dan wordt u verplaatst naar de kraamafdeling van ons ziekenhuis.

Contact

Verloskamers (route 482) 040 - 239 81 40 (dag en nacht)
Verpleegafdeling Verloskunde (11-west) 040 - 239 81 00

Bezoektijden

Verpleegafdeling Verloskunde
  • Dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 20.00 uur
  • Rustuur (geen bezoek, dit wordt strikt gehandhaafd): van 12.00 tot 15.00 uur
  • Voor partners: Kraamsuites: 24 uur