Het Catharina Hart- en Vaatcentrum is een expertisecentrum voor de behandeling van complexe aandoeningen van de bloedvaten. De drie gerenommeerde vaatchirurgen van ons ziekenhuis zijn gespecialiseerd in ingewikkelde vaattechnieken.

De vaatchirurgen van het Catharina Ziekenhuis bieden alle behandelmethoden aan. Onze specialisten behandelen zowel complexe als minder complexe aandoeningen.

Gespecialiseerd in complexe behandelingen

Dankzij een zeer gespecialiseerde Intensive Care en nauwe samenwerking met interventieradiologen kunnen ook complexe behandelingen in het Catharina Ziekenhuis worden uitgevoerd. Onze vaatchirurgen zijn gespecialiseerd in ingewikkelde endovasculaire vaattechnieken. Daarmee bedoelen we het gebied binnen in een bloedvat.

Dick Gerritsen, oud vaatchirurg

Gelukkig is het goed afgelopen, maar toen ik hoorde dat ik een lekkend aneurysma had, was ik totaal verrast."

Gepensioneerd vaatchirurg Dick Gerritsen werd eind 2016 door de vaatchirurgen van het Catharina Ziekenhuis behandeld aan een lekkende aneurysma. Lees verder...

In het Catharina Ziekenhuis kunt u bijvoorbeeld terecht voor de behandeling van een aneurysma van de buikslagader, aneurysma in de borstholte en operaties aan de halsslagader. Niet voor niets worden patiënten uit het hele land voor deze behandelingen door medisch specialisten doorverwezen naar het Catharina Hart- en Vaatcentrum. Ook voor minder complexe behandelingen, zoals de laserbehandeling van spataderen, kunt u bij ons terecht.

Eddy van Hummel uit Boxtel

Ik ben zeer te spreken over de operatie die dr. Joep Teijink heeft uitgevoerd. In een zorgvuldig, maar in mijn beleving wel wat lang traject, is uiteindelijk in goed overleg gekozen voor een eerste rib resectie met vrij leggen van de beknelde zenuw. De pijn die werd veroorzaakt door een vernauwing, is na de operatie gelukkig een stuk minder. Hulde daarvoor!"

Eddy van Hummel uit Boxtel onderging in 2016 onderging een eerste rib resectie voor een zogenoemd neurogeen thoracic outlet syndroom

Wetenschappelijk onderzoek

De drie gerenommeerde vaatchirurgen van het Catharina Hart- en Vaatcentrum staan nationaal en internationaal bekend om het opzetten van en deelnemen aan belangrijke wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van vaatchirurgie.

Persoonlijke aandacht

Behalve kennis en expertise is er bij het Catharina Hart- en Vaatcentrum veel aandacht voor de patiënt als individu. Elke vaatchirurg doet poliklinisch spreekuur met een verpleegkundig specialist. Persoonlijke aandacht voor u als patiënt staat daarbij centraal.

Daisy Stienen uit Eindhoven

Ik had veel last van pijn in mijn armen, die kon ik bijna niet meer optillen. Ook mijn werk als kapster kon ik niet meer doen. Dankzij de operatie van dr. Teijink is de pijn bijna helemaal weg. Ik ben ontzettend blij dat ik deze operatie heb gehad."

Daisy Stienen uit Eindhoven werd in november 2015 door de vaatchirurgen van het Catharina Ziekenhuis behandeld met een ribresectie

Vaatkeurmerk en spataderkeurmerk voor Catharina Hart- en vaatcentrum

De afdeling Vaatchirurgie van het Catharina Hart- en Vaatcentrum heeft het vaatkeurmerk en het spataderkeurmerk van Harteraad. Dit keurmerk betekent een erkenning van de expertise voor zowel eenvoudige spataderproblematiek (laserbehandeling, inspuiten) als complexe aderproblematiek (trombose, stentplaatsing en embolisatie). Door dit keurmerk bent u in het Catharina Hart- en Vaatcentrum als patiënt altijd verzekerd van de beste vaatzorg.

Joop Jonkergouw uit Boxtel

Door een vernauwing in een bloedvat in mijn been kon ik voorheen nog geen 150 meter lopen zonder pijn in mijn kuit. Dankzij de looptherapie van dr. Teijink kan ik nu alweer 500 meter lopen zonder pijn. Ik ben zelfs weer gestart met tennissen."

Joop Jonkergouw uit Boxtel wordt behandeld door de vaatchirurgen van het Catharina Hart- en vaatcentrum

Nuttige websites

Kijk voor meer informatie over aandoeningen van de bloedvaten ook op één van deze websites:

Wie helpen u?

Maak kennis met de specialisten van Vaatchirurgie/Vaatlab

Actueel

Agenda

Naar het agendaoverzicht

Meer weten?

Heeft u vragen over deze afdeling? Neem dan contact op.