Verpleegafdeling Chirurgie

Wij verzorgen u op de verpleegafdeling Chirurgie (5-oost | 6-oost) als u wordt opgenomen voor een operatie. Dit kan een kortdurende opname zijn of een opname voor een langere tijd. Voor een korte opname gaat u naar de afdeling Kortverblijf & dagverpleging.

Afhankelijk van de duur van uw verblijf en de zorg die u nodig heeft, kan het ook zijn dat u op een speciale verpleegunit wordt verzorgd, bijvoorbeeld op de SFU (Step Forward Unit).

Step Forward Unit

De Step Forward Unit (SFU) heeft in totaal acht bedden voor patiënten die complexe zorg nodig hebben maar eigenlijk vallen tussen de Intensive Care (IC) en de verpleegafdeling. Deze unit is voorzien van speciale apparatuur waarmee de patiënt extra gemonitord kan worden.

Contact

Verpleegafdeling Chirurgie (5-oost | 6-oost) 040 - 239 79 50

Bezoektijden

Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn directe naasten, familie en vrienden welkom met een maximum van twee bezoekers per patiënt op hetzelfde moment. Voor één directe naaste van de patiënt (partner, kind, ouder) is het mogelijk om van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 21.00 uur aanwezig te zijn. Van 13.00 - 14.00 uur is het rustuur voor onze patiënten. Wij vragen u dit te respecteren.

Meer informatie over bezoektijden


Afdeling Kortverblijf & dagverpleging

Niet voor alle ingrepen is een lange opname nodig. Voor een korte opname kan het zijn dat u verblijft op de afdeling Kortverblijf & dagverpleging. Deze afdeling is er speciaal voor patiënten die een relatief kleine ingreep hebben ondergaan en hiervoor één tot vijf dagen in het ziekenhuis verblijven. Op deze afdeling liggen patiënten van verschillende specialismen. 

OK-dagbehandeling

Behandelingen en operaties waarbij slechts heel korte verpleegkundige nazorg nodig is, vinden plaats op de OK-dagbehandeling. Als u na de behandeling direct naar huis mag, wordt u geholpen bij Kleine Chirurgische Ingrepen (KCI). Alle behandelingen op de KCI zijn met lokale verdoving. Er is dan ook geen anesthesist aanwezig. De Dagbehandeling H2 is er voor patiënten die na de ingreep nog kortdurend op de uitslaapkamer verblijven. Uiteraard wordt u voor uw opname geïnformeerd door uw behandelend arts of een andere zorgverlener.