Welkom in het Catharina Kanker Instituut (Folder)

Catharina Kanker Instituut
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Welkom in het Catharina Kanker Instituut (Folder)

Welkom in het Catharina Kanker Instituut. In deze folder geven wij praktische informatie over het Catharina Kanker Instituut. U leest wie u helpen, hoe u ons kunt bereiken en waar u zich bij binnenkomst kunt melden. 

Waar vindt u het Catharina Kanker Instituut?

Via de eigen ingang

U kunt het Catharina Kanker Instituut bereiken via onze eigen ingang. Deze vindt u als u de borden ‘Radiotherapie’ volgt. Hier bevinden zich parkeerplaatsen voor auto’s en taxi’s.

Via de hoofdingang van het ziekenhuis
Als u het Catharina Ziekenhuis via de hoofdingang binnenkomt dan volgt u de routenummers voor Catharina Kanker Instituut of Radiotherapie. De routenummers vindt u op:
ww.catharinaziekenhuis.nl/catharina-kankerinstituut.

Waar meldt u zich

Voor iedere afspraak meldt u zich bij de balie van het Catharina Kanker Instituut. Als u een afspraak heeft bij de afdeling Radiotherapie dan meldt u zich bij de balie van Radiotherapie in dezelfde hal. De routenummers vindt u op:
www.catharinaziekenhuis.nl/catharina-kankerinstituut.

Wie helpen u?

Binnen het Catharina Kanker Instituut werken oncologen, radiotherapeuten, radiologen en ondersteunende zorgverleners nauw samen. Hier bevinden zich een aantal afdelingen:

  • de polikliniek Oncologie
  • de dagbehandeling Oncologie
  • de afdeling Radiotherapie.

Doordat er meerdere spreekuren tegelijk gehouden worden, kan het zijn dat een patiënt die later binnen komt eerder wordt geholpen.

Via de informatieschermen wordt u over eventuele uitlooptijden van de spreekuren geïnformeerd. Ook onze receptionisten en polikliniek-assistenten kunnen vragen wachttijden beantwoorden.

De afdelingen

Wij vertellen u graag iets over de verschillende afdelingen binnen ons Catharina Kanker Instituut.

Polikliniek Oncologie

Bij de polikliniek Oncologie komt u op het spreekuur. Daar wordt u onderzocht en krijgt u voorlichting. Dit gebeurt door een team van medisch specialisten, verpleegkundig specialisten en ondersteunende diensten.

Borstkankercentrum
Het Borstkankercentrum is een onderdeel van de polikliniek Oncologie. Hier helpen wij patiënten met borstklachten en borstafwijkingen. Als u via de huisarts naar het Borstkankercentrum wordt doorverwezen dan kunt u binnen een werkdag bij ons terecht. U krijgt op die dag de benodigde onderzoeken om vast te stellen of aanvullend onderzoek nodig is of welke behandelingen u nodig heeft. Op deze manier kunnen wij u snel duidelijkheid geven.

U wordt hier geholpen door een team van oncologische chirurgen en verpleegkundig specialisten.

Dagbehandeling Oncologie
Op de dagbehandeling Oncologie wordt u een aantal uren opgenomen als u bijvoorbeeld chemotherapie krijgt. U wordt hier geholpen door een team van oncologen en oncologieverpleegkundigen.

Radiotherapie
Als u bestraling nodig heeft dan gebeurt dat op de afdeling Radiotherapie. U wordt hier behandeld door een team van radiotherapeuten en radiotherapeutisch laboranten, fysici, polikliniek medewerkers en ondersteunende technici. Voor specifieke informatie over radiotherapie kunt u terecht bij de balie van Radiotherapie.

De wachtruimte

In de wachtruimte van het Catharina Kanker Instituut staat gratis koffie of thee voor u klaar. Er bevindt zich ook een automaat waar u tegen vergoeding een versnapering uit kunt halen. Tegenover de receptie bevindt zich een wand met informatiefolders over de meest voorkomende behandelingen. Specifieke informatie krijgt u uiteraard van uw specialist of specialistisch verpleegkundige. In de grote wachtkamers treft u informatiezuilen aan. Deze informatiezuilen geven u toegang tot geselecteerde, relevante websites maar u kunt bijvoorbeeld ook de krant lezen.

Bij elke zuil hangt een gebruiksaanwijzing. Onze receptionisten helpen u graag als u nog vragen heeft.

Verandering in uw persoonlijke gegevens

Het is belangrijk dat u eventuele veranderingen in uw persoonlijke gegevens doorgeeft aan de administratie van de afdeling. Het betreft hier veranderingen zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, verzekering en huisarts. U kunt dit doen door een kaartje te sturen of ons te bellen op werkdagen. Mocht u dit vergeten zijn, dan kunt u dit laten weten bij de balie als u op het spreekuur komt. De telefoonnummers vindt u bij ‘Contactgegevens’.

Vragen

Wij hopen u met deze folder een goede eerste indruk te hebben gegeven van het Catharina Kanker Instituut. Als u nog vragen heeft, stel deze dan gerust.

U kunt ons van maandag t/m vrijdag bellen tussen 08.30 en 16.30 uur.

Contactgegevens

Borstkankercentrum
040 – 239 66 00

Polikliniek Oncologie (Chirurgie)
040 – 239 66 00

Polikliniek Oncologie (Inwendige geneeskunde en Longgeneeskunde)
040 – 239 66 22

Polikliniek Urologie
040 – 239 70 40

Gynaecologische oncologie
040 – 239 66 77

Polikliniek Neurologie
040 – 239 94 00

Afdeling Radiotherapie
040 – 239 64 00

Routenummers en overige informatie over het Catharina Kanker Instituut vindt u op www.catharinaziekenhuis.nl/catharina-kankerinstituut


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden