Catharina Ziekenhuis voor 10e jaar uitgeroepen tot topwerkgever

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is voor het 10de jaar op rij gecertificeerd als Top Employer. Dat maakte het Top Employer Institute donderdag 1 februari bekend. Het instituut analyseert jaarlijks het personeelsbeleid van een groot aantal Nederlandse werkgevers op meer dan 600 HR-onderdelen. “Zo bijzonder dat we voor het tiende jaar op rij zijn uitgeroepen tot topwerkgever. Dat zegt alles over het arbeidsklimaat in dit gedreven ziekenhuis”, aldus een trotse manager Marlies Dokter van de afdeling HRM.

Om de titel ‘Top Employer’ te mogen dragen moet het ziekenhuis voldoen aan veel verschillende criteria. Een onafhankelijk onderzoek van het Top Employer Institute heeft aangetoond dat het ziekenhuis beschikt over goede arbeidsvoorwaarden. Het onderzoek richt zich onder meer op onderwerpen als talentstrategie, leren & ontwikkelen, onboarding, leiderschapsontwikkeling, arbeidsvoorwaarden en bedrijfscultuur.

Nieuw talent

Als ‘Topwerkgever’ scoort het Catharina Ziekenhuis al jaren het hoogst op het topic ‘Learning & Development’. Dat weerspiegelt zich in de uitgebreide leer- en doorgroeimogelijkheden die het ziekenhuis aan haar medewerkers biedt. Dokter: “We hebben de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers in dit ziekenhuis hoog in het vaandel. Daarmee onderscheiden we ons op de arbeidsmarkt, waardoor we huidige medewerkers behouden en nieuw talent aan ons binden.”

Catharinaspoor / studenten HBO-V volgen speciaal opleidinstraject

Wil jij werken bij een Top Employer? Neem dan zeker een kijkje op www.werkenbijcatharina.nl.


Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit persbericht:
Mediarelaties Catharina Ziekenhuis
Telefoon: 040 - 239 84 12

Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch en topreferent opleidingsziekenhuis dat zich bevindt in het hart van het dichtbevolkte en economisch sterke Zuidoost-Brabant. Naast de reguliere basiszorg biedt het ziekenhuis – vanwege het ontbreken van een academisch ziekenhuis op korte rijafstand- hooggespecialiseerde zorg van academisch niveau.  

Landelijk is het Catharina Ziekenhuis bekend om haar behandelingen van kanker en hart- en vaatzieken en fungeert het ziekenhuis als een centre of excellence en last resort op het gebied van onder meer endeldarmkanker, borstkanker, buikvliesuitzaaiingen bij dikke darmkanker, hartritmestoornissen, hartklepinterventies en slokdarmaandoeningen.

Regionaal heeft het Catharina Ziekenhuis een leidende positie op met name overgewicht en nierfalen. In het Catharina Obesitascentrum worden jaarlijks 1100 maagverkleiningsoperaties uitgevoerd en de afdeling nierziekten verzorgt 30.000 dialysebehandelingen per jaar. 

Ook de onderzoekkracht van het Catharina Ziekenhuis is omvangrijk. Dat levert met enige regelmaat baanbrekende resultaten op. Zo dotteren cardiologen in heel de wereld - conform de richtlijn - volgens een methode die enkele jaren geleden in het Catharina Ziekenhuis is bedacht. Medisch specialisten blijven continu onderzoeken hoe de zorg nog beter, patiëntvriendelijker en doelmatiger kan. De impactfactor van het wetenschappelijk onderzoek is groot en behoort tot de top van de topklinische ziekenhuizen in Nederland. Het Catharina Ziekenhuis werkt daarbij samen met de Technische Universiteit Eindhoven en het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Als een gevolg van deze samenwerking zijn 12 hoogleraren in het ziekenhuis werkzaam.

Daarnaast werken ruim 200 medisch specialisten, 1100 verpleegkundigen meer dan 2400 andere gedreven medewerkers dagelijks hard om voor hun patiënten het Catharina Ziekenhuis een nog beter en gastvrijer ziekenhuis te maken.

www.catharinaziekenhuis.nl

Santeon

Het Catharina Ziekenhuis is lid van Santeon, een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen.

www.santeon.nl

Deel deze pagina

Persberichtoverzicht Catharina Ziekenhuis