Over het Catharina Kanker Instituut

Patiënten uit het hele land komen naar ons toe. U kunt direct terecht voor onderzoek en we geven u zo snel mogelijk de uitslag. Bovendien vindt u al onze zorg voor kanker op één plek in het ziekenhuis.

Topklinische expertise

Naast de gangbare behandelingen doen wij topklinische behandelingen die maar enkele ziekenhuizen in Nederland kunnen uitvoeren. In tegenstelling tot andere ziekenhuizen in de regio, beschikt het Catharina Kanker Instituut over een afdeling Radiotherapie voor bestraling. U hoeft hiervoor dus niet naar een ander ziekenhuis.

Catharina Kanker Instituut gefilmd met 360°-camera

Het Catharina kanker Instituut heeft ter gelegenheid van Wereldkankerdag (4 februari 2018) een 360° film gemaakt. U kunt met uw telefoon of tablet deze virtuele rondleiding bekijken. Door de telefoon of tablet te draaien, draait het beeld mee, zodat de hele ruimte te bekijken is.

Open YouTube in nieuw venster


TV-serie Diagnose Kanker

Documentaireserie Diagnose Kanker op Omroep Brabant

Voor een tv-serie over kanker zijn in 2016 vier patiënten van het Catharina Kanker Instituut thuis en tijdens hun behandeling in het ziekenhuis gevolgd. Het eindresultaat is een 10-delige aangrijpende serie over hoop en teleurstelling. Over leven en dood. In de documentaireserie ‘Diagnose Kanker’ vertellen de vier patiënten, hun familieleden en de artsen over de keuzes, de impact van de behandelingen en de gevolgen van kanker op het dagelijkse leven. De serie is in 2016 voor het eerst uitgezonden op Omroep Brabant, maar is in zijn geheel terug te kijken via de site van het ziekenhuis.

Meer informatie over de tv-serie Diagnose Kanker


TV-programma Trauma Centrum op SBS6

Het televisieprogramma Trauma Centrum op SBS6 geeft van maandag tot en met vrijdag dagelijks om 20.00 uur een inkijkje in het leven van patiënten en het ziekenhuispersoneel van het Catharina Ziekenhuis. 

Meer informatie over de tv-serie Trauma Centrum

Gastro-intestinale oncologie

Wij streven naar het bieden van snelle en doelmatige zorg in de regio voor patiënten met de volgende oncologische gastro-intestinale maligniteiten:


Snel digitaal verwijzen

Om snel te verwijzen is het nu mogelijk om digitaal medische beelden uit te wisselen in een beveiligde omgeving. Binnen enkele minuten zijn onderzoeken en gegevens van uw patiënten toegankelijk voor de specialisten van het Catharina Kanker Instituut. Online verwijzen kan heel eenvoudig via: www.imagehub.nl *

Wilt u alleen een intercollegiaal consult? Ook dat kan door onderzoeken en gegevens van de patiënt door te sturen via bovenstaande link.

* De kosten voor een verwijzing/consult zoals vermeld op de website van Imagehub zijn voor rekening van het Catharina Ziekenhuis.
 

Regulier verwijzen

Uiteraard kan verwijzen ook op de reguliere manier. Brieven, verslagen van onderzoeken/operatie en gegevens van de patiënt (naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, huisarts, verzekeringsnummer), kunt u faxen naar: Catharina Kanker Instituut
040 - 239 72 19

Relevante onderzoeken (tenminste recente CT-scan) op cd kunt u sturen naar:
Catharina Ziekenhuis
Catharina Kanker Instituut, route 217
Postbus 1350
5602 ZA  Eindhoven


Multidisciplinair overleg

Patiënten met gastro-intestinale maligniteiten worden elke dinsdag van 12.00 - 13.30 uur besproken in een multidisciplinair overleg.


Informatie

Onze verpleegkundig specialisten zorgen ervoor dat de patiënt wordt ingepland voor het betreffende zorgtraject. Voor nadere informatie zijn zij telefonisch bereikbaar:
040 - 239 66 00.

Actueel

Meer weten?

Meer weten over de kwaliteit van zorg? Of benieuwd naar de drijfveren en expertises van onze medisch specialisten? Neem dan contact op.