Nederlands Hart Netwerk: Boezemfibrilleren

Wanneer:
Locatie:
Congreszaal, Catharina Ziekenhuis, route 149

Boezemfibrilleren is een van de meest voorkomende hartritmestoornissen
waarvoor verschillende behandelmethoden beschikbaar zijn afhankelijk
van de situatie van de patient.

De cardiologen, huisartsen en verpleegkundigen verbonden aan het Nederlands Hart Netwerk (NHN) willen u graag uitnodigen voor de info avond boezemfibrilleren. Boezemfibrilleren is een van de meest voorkomende hartritmestoornissen waarvoor verschillende behandelmethoden beschikbaar zijn afhankelijk van de situatie van de patient.

De cardiologen van het Catharina ziekenhuis, het Elkerliek ziekenhuis, het Maxima Medisch Centrum en het St. Anna ziekenhuis zijn een samenwerkingsverband aangegaan binnen het Nederlands Hart Netwerk (NHN) voor deze patientengroep. Door gezamenlijk een standaard behandelingstraject te ontwikkelen in de regio willen wij de kwaliteit van zorg verbeteren.

Aangezien wij als netwerk patientenvoorlichting dit erg belangrijk vinden, organiseren wij enkele maanden per jaar in een van de genoemde ziekenhuizen een voorlichtingsavond om uitleg te geven over boezemfibrilleren en vragen te kunnen beantwoorden.

Cardioloog P. van der Voort vertelt op deze avond wat boezemfibrilleren inhoudt, wat de gevolgen zijn en hoe deze hartritmestoornis behandeld kan worden. Ook vertelt een van onze verpleegkundigen hoe het traject van een patient eruitziet wanneer hij/zij wordt doorverwezen naar de
boezemfibrilleren poli.

Graag willen wij u voor deze avond uitnodigen.
(parkeren is gratis, u krijgt van ons een uitrijkaart)

18.15 uur Inloop: ontvangst met koffie/thee
18.30 uur Welkom en opening door de voorzitter.
18.20 uur Wat is boezemfibrilleren? Oorzaken, gevolg, behandeling. P. van der Voort
19.00 uur Pauze
19.15 uur Traject Nederlands Hart Netwerk boezemfibrilleren en poli AF. L. Renders
19.30 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen
20.00 uur Sluiting

Wanneer?

Woensdag 3 juli 2019 van 18.00 tot ca. 20.00 uur.

Waar?

Congreszaal, Catharina Ziekenhuis, route 149

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door de antwoordkaart in te vullen (vraag er naar bij de balie) en deze vóór 27 juni 2019 naar het Catharina Hart-en Vaatcentrum te sturen

Digitaal aanmelden kan via dit formulier.

Agendaoverzicht Catharina