Onze hoogtepunten van 2017!

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Voor we het weten staan we met champagne en een oliebol in onze handen te kijken naar het vuurwerk. Ook in 2017 hebben medewerkers van het Catharina Ziekenhuis zich met hart en ziel ingezet om de zorg voor onze patiënten weer verder te verbeteren. Met mooie resultaten tot gevolg. We zetten met trots een aantal highlights van 2017 op een rij!

Uniek inkijkje in onze zorg!

In de maanden maart en november kijken elke dag een half miljoen mensen mee over de schouders van onze specialisten. In de tv-serie Trauma Centrum krijgen zij een bijzonder inkijkje in ons ziekenhuis, waar 24/7 (hoog) complexe zorg wordt geleverd. Er is daarom niet alleen op acute afdelingen, zoals de Spoedeisende Hulp en de verloskamers gefilmd. Ook complexe behandelingen, de zogenoemde hoog gespecialiseerde zorg in onder meer het Catharina Hart- en Vaatcentrum en het Catharina Kanker Instituut zijn vastgelegd. Het Catharina Ziekenhuis is in Nederland namelijk een belangrijk verwijscentrum voor patiënten met hart- en vaatproblemen en kanker.

>>> Lees verder

Kansen voor patiënten met trombose-arm

Voor patiënten met hoofdpijn, pijnklachten in de nek-schouder-arm regio, krachtverlies en gevoelsstoornissen in de arm is er hoop. Vaatchirurg prof. dr. Joep Teijink en neuroloog dr. Bart van Nuenen maken in april bekend zich hard te maken voor jonge mensen met een zogenoemde trombose-arm of neurogeen Thoracic Outlet Syndroom (NTOS). Vaak krijgen deze patiënten van hun specialist te horen dat ze uitbehandeld zijn. In het Catharina Ziekenhuis voert Teijink als één van de weinige specialisten in Nederland, eerste ribresecties uit die deze patiëntengroep weer een pijnvrij leven geeft en daarmee een toekomst. 

>>>Lees verder

Trots op onze vrijwilligers!

Trots zijn we in juli op onze vrijwilligers. De Vrijwilligerscentrale van het Catharina Ziekenhuis bestaat 30 jaar! Dagelijks leveren meer dan 110 vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan de zorg voor onze patiënten. De vrijwilligers zijn onder meer actief als gastvrouw/heer in de centrale hal, serveren koffie op de poliklinieken, zijn actief als begeleider op de verpleegafdelingen of rijden patiënten en bezoekers van hun parkeerplek naar de hoofdingang. Deze mijlpaal ging niet stilzwijgend voorbij en werd uitgebreid gevierd in gala!

>>>Lees verder

Borstkankercentrum van Europees niveau

Het Borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis is van zeer hoog niveau. Dat wordt nogmaals bevestigd in september. Een onderzoeksteam van Eusoma, de Europese organisatie van borstkankerspecialisten, bezoekt het centrum en kent opnieuw het Eusoma keurmerk toe. Het onderzoeksteam is onder de indruk van de geboden zorg in het Catharina Ziekenhuis. “We hebben na ons onderzoek allemaal het gevoel dat een patiënt hier heel goed behandeld en verzorgd wordt”, aldus de Britse borstkankerchirurg en onderzoeker Robert Mansel uit Engeland. Het Borstkankercentrum slaagt met vlag en wimpel voor deze inspectie.

>>>Lees verder

Deel deze pagina

Nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis