Geeft nieuwe RTA Verwijsbeleid duidelijkheid?

De ziekenhuizen hebben een nieuwe regionale transmurale afspraak Verwijsbeleid opgesteld. Wij hopen u met deze RTA meer duidelijkheid te geven over verwijzen.

We kregen signalen dat het verwijsbeleid niet altijd duidelijk is voor verwijzers. In deze nieuwe RTA staat kort samengevat wanneer een verwijzing (verwijsbrief) nodig is, wanneer niet en wanneer door de 2e lijn een DBC wordt geopend. In de kern komt het erop neer dat het wel of niet (opnieuw) verwijzen gebonden is aan regelgeving en afhankelijk is van wie het hoofdbehandelaarschap heeft.

Het wel of niet openen van een DBC kent weer andere regels. Er is geen één-op-één relatie tussen verwijzen en het openen van een nieuwe DBC of een vervolg-DBC.

De nieuwe RTA vindt u in de app RTA ZOB en op de website van HaCa. Wij hopen dat deze RTA meer duidelijkheid geeft. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met HaCa.

infohaca@catharinaziekenhuis.nl

Haca nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis