Kiezen voor de juiste verwijzing

Met een nieuw EPD en een online portaal plant de patiënt in sommige gevallen zelf een afspraak. Hierdoor is het extra belangrijk geworden dat u als huisarts voor de juiste verwijzing kiest in ZorgDomein.

Zelf afspraken plannen kan de patiënt voor een aantal ZorgDomein-verwijzingen. Het aanbod op ZorgDomein is hierop ingericht: aan de hand van de verwijzing wordt aan de patiënt een aantal mogelijkheden in een agenda getoond. Om zeker te weten dat de patiënt plant in het juiste spreekuur, is het van belang dat de arts in ZorgDomein voor de juiste verwijzing kiest.

Een voorbeeld
Bij KNO is specifiek aanbod ingericht voor gehoorvermindering. Na de verwijzing volgt een traject met onder meer een toon- en spraakaudiogram en een consult bij de KNO-arts. Als de patiënt met gehoorvermindering verwezen wordt via een reguliere verwijsafspraak, komt de patiënt niet op het juiste spreekuur terecht. In de gevallen waar specifiek aanbod beschikbaar is, is het dus van belang om dit ook te gebruiken voor de verwijzing.

Deel deze pagina

Haca nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis