Update van diverse RTA’s

RTA bariatrische zorg – wijziging aanmelding

Tot voor kort werden patiënten na een bariatrische operatie in het Catharina Ziekenhuis of het Máxima MC stabiel terug verwezen naar de huisarts. Tegelijkertijd werden zij automatisch aangemeld voor de bariatrische dienst van een diagnostisch centrum, bijvoorbeeld bij Diagnostiek voor U of DiAnna. Deze automatische aanmelding blijkt ten gevolge van een technische aanpassingen niet meer mogelijk. Afgesproken is dat de chirurg in de ontslagbrief een advies uitbrengt om de patiënt aan te melden voor de bariatrische monitoringsdienst van een diagnostisch centrum. Dit kunt u dus voortaan zelf doen. De patiënt aanmelden kan via ZorgDomein: Diagnostiek monitoring chronische aandoeningen formulier ALGEMEEN. De patiënt wordt dan conform de RTA Bariatrie, jaarlijks gecontroleerd op Hb/Ht, Ferritine, Vit. D, Vit B12, Foliumzuur, Calcium, Fosfaat, PTH. De rapportage van de bepalingen wordt voorzien van een advies voor eventueel suppletie van vitamines en ijzermedicatie, omdat hiervoor bij bariatrische patiënten aparte richtlijnen bestaan.

RTA Zindelijkheid voor urine en ontlasting bij kinderen – Correctie in Bijlage 10

In bijlage 10 is een aanpassing verwerkt in de dosering van Lactulose bij kinderen van 0 -1 maand. De dosering moet zijn: 0-1 maand: 0,5 ml/kg/dag in 1-2 doses (i.p.v. 0-1 maand: 0,5 ml 1-2x dd).

Haca nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis