Borstkankercentrum verbetert dienstverlening

Wij kunnen meer patiënten zien. De wachttijd is korter. Verwijzen wordt eenvoudiger.

Per 20 mei 2020 nemen wij een tweede mammograaf in gebruik. Hierdoor kunnen wij meer patiënten zien. Een kortere wachttijd dus voor onze patiënten. Ook wordt het gemakkelijker om patiënten met borstproblemen naar het Catharina Ziekenhuis te verwijzen.

Op één manier verwijzen
Tot nu toe kon u op twee manieren verwijzen naar ons Borstkankercentrum: verwijzen voor een spoedplek, of u vroeg een mammografie aan bij onze afdeling Radiologie. Nu verwijst u alle patiënten met borstproblemen binnen 24 uur op één manier: u vindt de verwijzing in ZorgDomein onder diagnostiek mammapathologie, bij de Radiologie of Heelkunde. Vanaf 20 mei is er voor uw patiënt in ZorgDomein ook een informatiebrief beschikbaar over diagnostiek en voorbereiding. 

Hoe gaat het verder?    

  • De patiënt krijgt een mammografie, met eventueel een echografie.
  • De patiënt krijgt direct daarna de uitslag van de radioloog.
  • Is de uitslag goed? Dan gaat de patiënt naar huis en berichten wij u zo snel mogelijk.
  • Constateren wij een afwijking? Dan kan de patiënt direct terecht bij de verpleegkundig specialist of de mammachirurg. Nog dezelfde dag volgt een biopt. Dit kan enkele uren in beslag nemen.
  • Voor vragen kan de patiënt ook direct bij de verpleegkundig specialist of de chirurg terecht.

Persoonlijke aandacht
Omdat vanaf nu de verpleegkundig specialist en de chirurg alleen de patiënten zien met een afwijking, komt er meer ruimte om deze patiënten de persoonlijke begeleiding te geven die zij nodig hebben. Ook kunnen wij de patiënten die meer uitleg nodig hebben beter van dienst zijn. Denk aan patiënten met pijnlijke borsten, familiaire belasting, mastitis, mannen met borstvorming en angstige patiënten.

Wij doen ons uiterste best om onze zorgprocessen voor u en uw patiënt te optimaliseren en staan te allen tijde open voor uw vragen en suggesties. U kunt het team van het Borstkankercentrum rechtstreeks bereiken op 040 - 239 66 06.

Deel deze pagina

Haca nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis