Videoconsult bij Dermatologie

Vanwege de coronamaatregelen beperken we fysiek contact met patiënten waar dat mogelijk is. Een videoconsult biedt dan uitkomst. Sinds maandag 27 juli biedt het Catharina dit patiënten nog sneller en makkelijker aan via het patiëntenportaal MijnCatharina.

Aanvraag videoconsult in de verwijzing
Sinds een aantal maanden bieden we ook op de polikliniek Dermatologie videoconsulten aan. Het is nu ook mogelijk om in de verwijzing een videoconsult ter vervanging van een fysiek eerste consult aan te vragen.  Patiënten en zorgverleners ervaren dit als zeer positief.

Meer over het videoconsult bij Dermatologie
Het videoconsult is een medisch consult en daarom net zo veilig en vertrouwelijk als een afspraak in het ziekenhuis. Het consult wordt niet opgenomen of opgeslagen, er worden ook geen geluidsopnames gemaakt. Wel maken we aantekeningen in het medisch dossier. Een videoconsult wordt geregistreerd als een consult en kan gevolgen hebben voor het eigen risico. Het videoconsult is een gemakkelijke en veilige manier om met de dermatoloog te praten en hem of haar toch te zien.

Helder instructies voor de patiënt
Na het downloaden van de MS Teams app kan de patiënt op het tijdstip van de afspraak inbellen via het patiëntenportaal Mijn Catharina. Hier logt de patiënt in met DigiD en kan vervolgens via een superveilige omgeving met de specialist  videobellen. Heldere instructies hiervoor sturen we vooraf met de afspraak mee.

Deel deze pagina

Haca nieuwsoverzicht Catharina Ziekenhuis