Vrijwilliger

Het Catharina Ziekenhuis heeft gastvrije zorg hoog in het vaandel staan en ziet haar bezoekers en patiënten dan ook als gast. Echter onze gasten komen niet altijd vrijwillig en een bezoek aan het ziekenhuis brengt spanning met zich mee. Het Catharina Ziekenhuis wil patiënten en bezoekers op hun gemak stellen door een persoonlijke ontvangst en begeleiding van onze vrijwilligers. In het Catharina Ziekenhuis staat de patiënt centraal.

Om onze patiënten én medewerkers te ondersteunen werken er in het Catharina Ziekenhuis vrijwilligers. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de patiënt. Het werk van de vrijwilliger heeft grote waarde voor patiënten, zij kunnen het ziek zijn even vergeten en daarom waarderen wij onze vrijwilligers enorm. Het feit dat zij hun diensten aanbieden uit vrije keus, onbetaald en zonder druk van buitenaf, geeft een diepere dimensie aan de zorg die wij geven.

Wat verwachten wij van onze vrijwilligers?

Vrijwilligers werken binnen de kaders van het visieplan vrijwilligerscentrale en de kernwaarden van het Catharina Ziekenhuis in het algemeen; gastvrij, gedreven, aanspreekbaar en betrouwbaar. In de praktijk komt het erop neer dat wij op zoek zijn naar enthousiasme, gastvrijheid, een warm hart en een luisterend oor. Maar ook integriteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit, een goede gezondheid, zelfstandigheid en het in teamverband kunnen werken, zijn steekwoorden die betrekking hebben op alle onderdelen van het vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de taken die zij uitvoeren. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend en vraagt een duurzame inzet, de continuïteit van het werk moet gewaarborgd zijn. Vrijwilligers hebben, evenals beroepskrachten, een zwijgplicht voor wat betreft patiëntgegevens.

Wat zijn de werkzaamheden van vrijwilligers?

Onze vrijwilligers zijn actief op de volgende locaties:

1. de verpleegafdelingen
  2. de poliklinieken
  3. bij de ingangen van het ziekenhuis
  4. op en om de parkeerterreinen

Bekijk de brochure Vrijwilligerswerk in het Catharina Ziekenhuis voor meer informatie over de werkzaamheden per locatie.

Ons aanbod

Het beste gevoel dat een vrijwilliger kan krijgen is de waardering van onze patiënten. Het Catharina Ziekenhuis is blij met haar vrijwilligers. Daar doen we graag iets voor terug:

• Personeelsactiviteiten gelden ook voor de vrijwilligers
  • Een attentie op de dag van de zorg
  • Een jaarlijks uitstapje
  • De kerstbijeenkomst
  • Een bijdrage in de reiskosten en een maaltijdvergoeding
  • Een personeelsbadge om gratis te kunnen parkeren op het terrein van het ziekenhuis
  • Diverse cursussen, trainingen, workshops en informatiebijeenkomsten
  • Het online medewerkersmagazine 'Ons Cathrien'
  • Er is een WA- en Ongevallenverzekering voor vrijwilligers afgesloten

Vrijwilliger worden?

Ben jij een enthousiaste en gastvrije vrijwilliger met een warm hart en luisterend oor? Wij zijn altijd op zoek naar gastvrouwen en gastheren.

Bekijk hieronder het actuele aanbod van onze vacatures voor vrijwilliger. Voldoe je aan het beschreven profiel en zou je graag aan de slag willen als vrijwilliger? Solliciteer direct! Kom jij ons team versterken?