Voorzieningen

Elke dag werken onze professionals hard om patiënten de beste zorg te geven. Dit waarderen wij bijzonder. Het Catharina Ziekenhuis biedt haar medewerkers verschillende extra voorzieningen.


Arbeidsvoorwaarden

Het Catharina Ziekenhuis biedt haar medewerkers een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, gekoppeld aan een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA). De arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van het Catharina Ziekenhuis zijn geregeld in de CAO Ziekenhuizen. Meer informatie vind je bij onze arbeidsvoorwaarden of Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten (AMS).


Bibliotheek

De bibliotheek biedt medewerkers en studenten een scala aan professionele mogelijkheden. Boeken, tijdschriften, audiovisuele middelen en computervoorzieningen. Meer informatie vind je bij onze bibliotheek.


Ons Cathrien

Ons Cathrien is een tweemaandelijkse uitgave voor alle medewerkers van het Catharina Ziekenhuis. Het interne magazine biedt achtergrondinformatie over onderwerpen die in ons ziekenhuis spelen. Medewerkers ontvangen Ons Cathrien op hun thuisadres.


Bootcamp

Voor alle nieuwe medewerkers wordt maandelijks, op de eerste werkdag van de maand, een introductiedag - Bootcamp - georganiseerd om je kennis te laten maken met de ‘Catharina way of working’ en om je snel thuis te laten voelen in ons ziekenhuis. Belangrijke Catharina thema’s zijn onze kernwaarden, de programma’s gestroomlijnd werken en gastvrijheid en onze expertisecentra zoals hart & vaat en oncologie. Daarnaast zijn veiligheid en kwaliteit essentiële onderwerpen van het Catharina Ziekenhuis. Voor zorggerelateerde functies en verpleegkundigen vindt er een uitgebreider programma plaats van 1,5 dag tot en met 5 dagen.


Ontspanningsvereniging

Ons ziekenhuis heeft een eigen personeelsvereniging, namelijk de OVC (Ontspanningsvereniging Catharina Ziekenhuis). De OVC biedt een groot scala aan activiteiten, zowel ontspannend als inspannend. Zij organiseren regelmatig uitstapjes, feesten, thema-avonden, workshops, speelgoed- en kledingbeurzen en andere activiteiten. Tegen een klein bedrag kun je lid worden van de vereniging en deelnemen aan alle activiteiten.


Opleidingsmogelijkheden

Het Catharina Ziekenhuis heeft als opleidingsziekenhuis een zeer uitgebreid scala aan opleidingen. Dit zijn langdurige opleidingen, kortere vaktechnische bijscholingen en trainingen op het gebied van communicatie en computergebruik. Je hebt in ons ziekenhuis volop mogelijkheden om je te ontwikkelen.
Het Catharina Ziekenhuis is medeoprichter van de Brabant Medical School. Kijk voor meer informatie bij Onderwijs & Opleidingen.


Parkeren en toegang in het ziekenhuis

Iedere medewerker van het Catharina Ziekenhuis krijgt een Catharina-badge. Met de Catharina-badge kun je je legitimeren in het ziekenhuis. Je hebt toegang tot het parkeerterrein, de beveiligde fietsenstalling en bepaalde onderdelen van het ziekenhuisgebouw.


Personeelsrestaurant

Het personeelsrestaurant en de voedingsdienst van het Catharina Ziekenhuis hebben een zeer goede reputatie, binnen en buiten het ziekenhuis. Het personeelsrestaurant heeft een groot assortiment. Tijdens werkdagen is het personeelsrestaurant geopend voor ontbijt, lunch en avondeten. Je betaalt hier met je Catharina-badge.