Verpleegkundige-flex

Afdeling: Flexbureau
Opleidingsniveau: HBO / MBO
Contracttype: Oproepcontract

Ben jij flexibel beschikbaar en op zoek naar een afwisselende en uitdagende baan in een topklinische omgeving? Dan is het Flexbureau van het Catharina Ziekenhuis dé plek voor jou! Ons Flexbureau heeft ruimte voor enthousiaste gediplomeerde verpleegkundigen die via het Flexbureau het ziekenhuis beter willen leren kennen.

Functie inhoud

Jouw ervaring flexibel inzetten voor de beste zorg
Als Flexverpleegkundige zorg je voor kortdurende vervanging, bijvoorbeeld bij drukte of ziekte. Of je werkt een aantal maanden op een afdeling ter vervanging van bijvoorbeeld zwangerschapsverlof. Daarnaast wordt er het volgende van je verwacht:

 • Je levert een concrete bijdrage aan de kwaliteit en continuïteit van zorg aan de patiënt
 • Je verwerkt en houdt de patiëntengegevens bij in het digitale verpleegdossier (EZIS)
 • Je werkt als zelfstandig verpleegkundige in afwisselende diensten op verschillende verpleegafdelingen

Je krijgt te maken met verschillende specialismen en een flinke diversiteit aan collega’s en patiënten, je weet dus zeker dat je werk erg afwisselend en uitdagend is!

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar enthousiaste verpleegkundigen die minimaal 16 uur per week beschikbaar zijn. Tevens vragen wij:

 • Een afgeronde MBO-V of HBO-V opleiding en in het bezit van een geldige BIG-registratie
 • Recente werkervaring van minimaal één jaar als verpleegkundige binnen een ziekenhuis OF een succesvolle afronding van minimaal twee ziekenhuisstages
 • Flexibele inzetbaarheid (ook tijdens de weekenden en feestdagen) in alle diensten op verschillende afdelingen
 • Tenslotte herken je je in de kernwaarden van het Catharina Ziekenhuis: gastvrij en aanspreekbaar, betrouwbaar en gedreven, deskundig en grensverleggend

Communicatie is echt essentieel binnen het verpleegkundig vak, maar zéker binnen je rol als oproepverpleegkundige. Elke afdeling heeft eigen afspraken en het is belangrijk om tijdig mijn plan bij te kunnen stellen."

Judith is 34 jaar en werkt één jaar als oproepverpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis. Ze werkt gemiddeld twee dagen per week.lees hoe Judith haar werkdag beschrijft

Het Catharina Ziekenhuis

Werken bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven betekent werken in een open, gastvrije en bovenal deskundige omgeving. In een topklinisch opleidingsziekenhuis met veel ambitie. Waar de patiënt, maar ook de medewerker voorop staat. Werken bij Catharina betekent dagelijks het enthousiasme en de gedrevenheid ervaren van ruim 3.500 collega’s. Wij zijn er trots op dat het Catharina Ziekenhuis tot het selecte gezelschap van Top Employers 2016 behoort.

Het Flexbureau: ontdek het hele ziekenhuis!

Het Flexbureau binnen het Catharina Ziekenhuis voorziet de verpleegafdelingen van hun flexibele schil. In totaal werken er 120 enthousiaste en gemotiveerde verpleegkundigen binnen het Flexbureau.

Benieuwd naar een werkdag van onze flexverpleegkundige?
Lees hoe Judith haar werkdag beschrijft

Ons aanbod

We merken dat Flexverpleegkundigen steeds harder nodig zijn in ons ziekenhuis, waardoor wij jou tegemoet kunnen komen in het aantal uren dat jij wenst te werken. De functie is volgens ziekenhuis CAO ingeschaald in FWG45. Inschaling vindt plaats op basis van meegebrachte kennis en ervaring. Daarnaast krijg je ruimte voor vakverbreding en persoonlijke ontwikkeling.

De voordelen als Flexverpleegkundige:

 • Door de flexibiliteit is deze baan ideaal te combineren met je huidige parttime baan, zorg voor een familielid of kinderen, jouw thuissituatie of een studie
 • Door jouw inzet binnen verschillende afdelingen vergroot je je kennis enorm, ook op het gebied van hoog complexe zorg
 • Jij krijgt inzicht in welk specialisme jouw interesse heeft
 • Jij hebt direct toegang tot alle externe en interne vacatures en hebt voorrang op externe kandidaten

Interesse?

Wil je meer weten over deze functie en je kansen binnen het Flexbureau? Neem dan contact op met de medewerkers van het Flexbureau op telefoonnummer 040 - 239 88 63.
Het Flexbureau biedt jou de mogelijkheid om je breed te oriënteren op het werken met verschillende specialismen. Ga jij deze uitdaging aan? Je sollicitatie ontvangen we graag via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Solliciteer direct

Mijn dag als oproepverpleegkundige

Judith is 34 jaar en werkt één jaar als oproepverpleegkundige in het Catharina Ziekenhuis. Ze werkt gemiddeld twee dagen per week.

Judith: “Communicatie is echt essentieel binnen het verpleegkundig vak, maar zéker binnen je rol als oproepverpleegkundige. Elke afdeling heeft eigen afspraken en het is belangrijk om tijdig mijn plan bij te kunnen stellen.”

Kennismaken

“Hoi! Ik ben Judith van het Flexbureau. Goedemorgen! Ken ik jullie allemaal al? Ja hè.” Zo begint vaak mijn werkdag als oproepverpleegkundige. Steeds verschillende afdelingen, maar vaak bekende gezichten. Na een jaar werken via het Flexbureau ken ik de meeste vaste gezichten van een afdeling wel en zij beginnen mij ook te kennen “Hoi! Jij hebt hier vaker gestaan toch? Leuk dat je weer bij ons bent!” Als oproepverpleegkundige word je vaak hartelijk ontvangen op de afdeling.

Start van de dag

Ochtenddiensten zijn mijn favoriet, dan gebeurt er het meest. Maar eerst beginnen bij het begin: Op welke unit sta ik ingedeeld? Met wie werk ik vandaag? “Met Annemieke!” uhm, “Wie is Annemieke?! Oh, jij! Hoi, aangenaam!” Werkbriefje, check! Koffie, check! Ik overleg het plan van aanpak en als alles duidelijk is kan ik beginnen met het lezen van de patiëntendossiers. Even de juiste afdeling aanklikken in EZIS (elektronisch zorgdossier). Dat scheelt me een hoop zoekwerk naar de juiste patiënt. Weer een nieuw specialisme, niet alle afkortingen en ingrepen zijn me bekend. Ik kruis aan wat ik nog niet weet. Voordat we de vloer op gaan stel ik nog mijn laatste vragen en ga ik voor mezelf na of ik alles weet te liggen. Tijd om aan de slag te gaan!

Voor- en nadelen

Als oproepverpleegkundige krijg ik standaard de vraag waarom ik voor het Flexbureau werk. Ik vertel dan hoe leuk het is om via het Flexbureau het ziekenhuis te leren kennen: de verschillende specialismen én de verschillende teams. Natuurlijk heeft het ook nadelen, geen vaste collega’s, geen verdieping in het specialisme en steeds weer even schakelen als ik op een nieuwe afdeling kom. Maar voor mij wegen deze nadelen niet op tegen de voordelen. Ik heb twee kleine kids thuis en een man die regelmatig in het buitenland is. Ik vind het heerlijk om mijn eigen tijd in te delen.

Communiceren

Even de koppen bij elkaar. Gedurende de dienst overleg ik regelmatig met mijn collega’s. Communicatie is echt van vitaal belang binnen het verpleegkundig vak, maar zéker binnen je rol als oproepverpleegkundige. Elke afdeling heeft eigen afspraken en het is belangrijk om tijdig mijn plan bij te kunnen stellen.

Na de lunch gaat de tijd voor mijn gevoel extra snel. Omdat ik meestal de dag erna niet terugkom is het belangrijk dat ik alles heb gerapporteerd en overgedragen. Voor ik het weet zit mijn dienst er weer op. Nog even kort evalueren met mijn collega’s en dan lekker naar huis. En morgen? Morgen is weer een nieuwe dag, met een nieuwe afdeling en weer nieuwe uitdagingen. Kom maar op!