Wetenschapsavond

Tijdens de vaak drukbezochte Wetenschapsavond van het Catharina Ziekenhuis presenteren onderzoekers van verschillende disciplines hun wetenschappelijk onderzoek. Het doel van deze avond is het profileren en stimuleren van het wetenschappelijk onderzoek in het Catharina Ziekenhuis.

Wanneer vindt de volgende Wetenschapsavond plaats?

De volgende Wetenschapsavond vindt plaats op donderdag 6 april 2017.

Bekijk de uitnodiging/het programma.

Wetenschapsavond bijwonen?

Meld jezelf dan voor 31 maart aan via infooe@catharinaziekenhuis.nl.

Terugblik Wetenschapsavond 7 april 2016: wetenschap bruist in het Catharina Ziekenhuis

Bekijk de uitnodiging/het programma

Inspirerend, boeiend, verrassend, bevlogen, enthousiast….. Dat zijn een paar kernwoorden voor de mooie wetenschapsavond die op donderdagavond 7 april plaatsvond in de Wintertuin. Erik Korsten leidde ons door de avond heen met zijn enthousiasmerend voorzitterschap. Met ruim 100 aanwezigen een zeer geslaagde editie, die dit jaar volledig in het Engels gehouden is. Het publiek bestond uit voornamelijk jonge onderzoekers, studenten, collega’s van Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Philips en enkele stafleden.

In totaal presenteerden 5 onderzoekers vanuit verschillende disciplines hun wetenschappelijk onderzoek tijdens de avond. Tevens werden wetenschappelijke posters gepresenteerd en waren de betreffende onderzoekers aanwezig om een toelichting te geven. Dit zijn de winnaars:

• Geert Simkens, anios chirurgie, won de prijs voor de beste mondelinge presentatie met zijn presentatie ‘Development of a prognostic nomogram for patients with peritoneally metastasized colorectal cancer treated with cytoreductive surgery and HIPEC’. Zijn presentatie werd gehouden door Koen Rovers, semi-arts bij de chirurgie.
  • De posterprijs werd gewonnen door Nienke Geerts, klinisch chemicus in opleiding. De titel van haar poster luidt: ‘Urine flow cytometry can rule out urinary tract infection, but
    cannot identify bacterial morphologies correctly’.

De avond werd afgesloten door Carmen van Vilsteren (director Strategic Area Health TU/e) met een duidelijk overzicht van alle innovaties in de gezondheidszorg waaraan op de Technische Universiteit Eindhoven door vele medewerkers elke dag met veel enthousiasme en passie gewerkt wordt.
Het was ook dit jaar weer een geslaagde avond. Wij danken alle deelnemers, de voorzitter en de juryleden voor hun bijdrage, als ook alle belangstellenden in de zaal. We hopen jullie volgend jaar (6 april 2017) weer te ontmoeten op de wetenschapsavond!