Neuroduplex onderzoek (Folder)

Neurologie
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Neuroduplex onderzoek (Folder)

Er is voor u een afspraak gemaakt voor een Neuroduplex onderzoek op de afdeling Klinische Neurofysiologie. Dit is een echografisch onderzoek, dit houdt in dat met een bepaalde techniek de halsvaten met behulp van geluidsgolven in beeld worden gebracht. Ook kan op deze manier de bloedstroom worden gemeten.

Wij hopen dat u zich met behulp van deze folder goed kunt voorbereiden. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie iets anders kan zijn dan hier beschreven.

Voorbereiding

Op de dag van het onderzoek meldt u zich op de afgesproken tijd bij de afdeling Klinische Neurofysiologie. In principe hoeft u zich niet uit te kleden. Speciale voorbereidingen zijn niet nodig. Wel vragen we u geen halssieraden en coltrui te dragen.

Het onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een laborant van de afdeling. Gedurende het gehele onderzoek ligt u op een onderzoekstafel.

De laborant brengt eerst een gel op de huid van uw hals aan. Dit is om een goede geleiding van de geluidsgolven te krijgen. Daarna gaat de laborant met een apparaatje over de huid waardoor de bloedvaten (in kleur) op het beeldscherm van de computer zichtbaar worden. Dit is niet pijnlijk. Het totale onderzoek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Uitslag

Het resultaat van het onderzoek krijgt u van uw behandelend arts bij het volgende polikliniekbezoek.

Verhinderd

Als u om dringende redenen uw afspraak niet kunt nakomen, dan dient u tenminste één dag voor het onderzoek contact op te nemen met de afdeling Klinische Neurofysiologie.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen over het onderzoek? Aarzel dan niet om te bellen naar de afdeling Klinische Neurofysiologie.

Contactgegevens

Catharina Ziekenhuis
040 – 239 91 11
www.catharinaziekenhuis.nl

Afdeling Klinische Neurofysiologie
040 – 239 94 50

Routenummer(s) en overige informatie over de afdeling Klinische Neurofysiologie kunt u vinden op www.catharinaziekenhuis.nl/neurologie


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden