Route & parkeren

Kaart van Eindhoven met daarop de locatie van Catharina Ziekenhuis gemarkeerd. Klik hierop om een routeplanner te openen.

Map data ©2019 Google

Navigeer via Google maps (externe link naar Google maps).

Adres

Catharina Ziekenhuis
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

Route naar het ziekenhuis

Vanuit het noorden: Tilburg (A58), Den Bosch (A2)

Volg bij knooppunt Batadorp de richting Nijmegen/Helmond. Volg daarna bij knooppunt Ekkersweijer de borden Eindhoven Centrum/Woensel. U komt op de Kennedylaan. Vanaf hier staat het Catharina Ziekenhuis aangegeven. U neemt de afslag Winston Churchilllaan. Op het viaduct gaat u rechtsaf. Bij het tweede verkeerslicht gaat u linksaf. U ziet het Catharina Ziekenhuis liggen aan uw rechterzijde.

Vanuit het noorden: Nijmegen (A50)

Volg bij knooppunt Ekkersrijt de borden Eindhoven Centrum/Woensel. U komt dan op de Kennedylaan. Vanaf hier staat het Catharina Ziekenhuis aangegeven. U neemt de afslag Winston Churchilllaan. Op het viaduct gaat u rechtsaf. Bij het tweede verkeerslicht gaat u linksaf. U ziet het Catharina Ziekenhuis liggen aan uw rechterzijde.

Vanuit het zuiden: Venlo (A67), Maastricht (A2)

Neem bij knooppunt Leenderheide de Randweg N2. Volg vanaf daar het bord Centrum/Tongelre. Rijd rechtdoor op de Florarotonde. Volg de borden Centrum tot aan de ringweg. Hier gaat u rechtsaf. Daarna volgt u de borden ‘H Ziekenhuizen’ en tot slot ‘H Catharina’.

Vanuit Helmond (N270)

Als u in Eindhoven komt, gaat u rechtsaf de ringweg op. Vanaf hier staat het Catharina Ziekenhuis aangegeven. Volgt u de borden ‘H Ziekenhuizen’ en vervolgens ‘H Catharina’.

Routebeschrijving

Bekijk de routebeschrijving naar het Catharina Ziekenhuis in pdf (om te printen)

Met het openbaar vervoer

Aan de achterzijde van het Centraal Station Eindhoven vertrekken een aantal bussen naar het Catharina Ziekenhuis, halte Busstation Woensel:

Lijn 3: Best Lijn 9: Son en Breugel
Lijn 322: Gemert Lijn 400: Airport Shuttle
Lijn 404: Nuenen Centrum Lijn 406: Ekkersrijt
Lijn 405: Achtse Barrier  

Met de fiets of te voet

Als fietser of voetganger kunt u het Catharina Ziekenhuis vanuit het centrum bereiken via het fietspad langs de Kloosterdreef/Dr Cuyperslaan richting het noorden. Uw fiets kunt u stallen in de fietsenstalling naast de hoofdingang.

Plan uw route naar het Catharina Ziekenhuis

Met behulp van Google Maps kunt u eenvoudig uw route met auto, fiets of OV plannen.

Parkeerplaatsen bij het Catharina

Het Catharina Ziekenhuis beschikt over ruime parkeerfaciliteiten. Bij elke ingang ligt een parkeerterrein zodat u niet ver hoeft te lopen. Borden wijzen u de weg naar de verschillende parkeerplaatsen. Op het hele terrein geldt betaald parkeren.
Op het parkeerterrein staan geen laadpalen voor elektrische auto’s. Parkeer niet in de Michelangelolaan, u riskeert daarmee een boete. De straat is namelijk bestemd voor vergunninghouders. Dit wordt aangegeven met borden. Plaatsen rond het ziekenhuis waar u wel (betaald) kunt parkeren: in de Grijze Generaal aan de Winston Churchilllaan (openbare parkeergarage) of bij Winkelcentrum Woensel.

 

De routes in het ziekenhuis

Binnen het ziekenhuis kunt u alle afdelingen vinden aan de hand van de routenummers. Elke afdeling heeft een nummer. Als u met dat nummer de borden volgt dan komt u goed op de plaats van bestemming. 

Hoe vindt u de route naar uw afdeling?

  • Overzicht van routenummers en openingstijden.
  • In onze centrale hal staat een groot bord met de meest voorkomende afdelingen en hun routenummer.
  • Bij de liften in de centrale hal hangen papieren routekaartjes. Neem er gerust een mee.

Nog hulp nodig om uw afdeling te vinden? Vraag een van onze vrijwilligers om u de weg te wijzen. Zij kennen alle afdelingen in het ziekenhuis.

Hoofdingang

Als u bij de hoofdingang wilt parkeren, kunt u terecht op de parkeerplaatsen P1 en P2. Wilt u iemand afzetten of ophalen die slecht ter been is? Rijdt u dan met de auto naar de kiss&ride-zone direct voor de hoofdingang waar u even mag stoppen om iemand in of uit te laten stappen. Daarna parkeert u uw auto op parkeerterrein P1 of P2.

Catharina-shuttle

Als extra service kunnen patiënten/bezoekers van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur gratis gebruikmaken van de Catharina-shuttle. Vrijwilligers rijden met deze verlengde golfbuggy op en neer tussen de hoofdingang en de parkeerterreinen.


Gratis shuttleservices voor patiënten/bezoekers Catharina Ziekenhuis
 

Gehandicaptenkaart

Mensen met een gehandicaptenparkeerkaart kunnen parkeren in de speciale parkeervakken op parkeerplaats P1. Dit zijn de parkeerplaatsen die het dichtst bij de ingang van het ziekenhuis liggen. Let er wel op dat uw kaart duidelijk zichtbaar voor het raam ligt. Voor de gehandicaptenparkeerplaatsen geldt het normale parkeertarief.

Houdt u er rekening mee dat het tijdens de bezoekuren extra druk is in ons ziekenhuis? De kans op bezette gehandicaptenparkeerplaatsen is daardoor groter.

Rolstoelen

Bent u slecht ter been? Het Catharina Ziekenhuis heeft rolstoelen die u in en rond het ziekenhuis kunt gebruiken. Tegen een borg van € 1,- kunt u een rolstoel lenen. Als u de rolstoel terugplaatst, krijgt u de euro terug. U kunt de rolstoelen vinden:

  • buiten, bij de hoofdingang van het ziekenhuis;
  • bij de ingang van het Catharina Kanker Instituut;
  • binnen, in de ontvangsthal bij de hoofdingang van het ziekenhuis;
  • bij de Spoedeisende Hulp (SEH).

Catharina Kanker Instituut/afdeling Radiotherapie

Het Catharina Kanker Instituut heeft samen met de afdeling Radiotherapie een eigen ingang en parkeerplaats (P5). De toegangsweg is aan de noordzijde van het ziekenhuis. Deze is te bereiken via de Dr. Cuyperslaan en vervolgens via de ventweg. Volgt u hiervoor de borden ‘Catharina Noord’. Het aantal parkeerplaatsen is hier beperkt. Mocht P5 vol zijn, dan kunt u parkeren op de parkeerplaatsen bij de hoofdingang P1 en P2. U loopt dan via het ziekenhuis binnendoor naar het Catharina Kanker Instituut (route 217) of afdeling Radiotherapie (route 231).

Navigeer via Google maps (externe link naar Google maps).

Spoedpost

Spoedpost Catharina bevindt zich aan de achterzijde van het Catharina Ziekenhuis. Volg de borden ‘Spoedpost’. Op de oprit kunt u uw auto maximaal twee uur parkeren, met gebruik van uw eigen (blauwe) parkeerschijf. Via de Spoedpost kunt u ook naar binnen als de hoofdingang gesloten is (tussen 21.30 en 06.30 uur).

(Brom)fietsen en motoren

Als u met de fiets of de brommer naar het ziekenhuis komt, kunt u gebruik maken van de fietsenstalling voor de hoofdingang. Uw motorfiets kunt u parkeren op P1 ter hoogte van de gehandicaptenparkeerplaatsen (aan de rechterzijde na het betreden van P1).


Parkeertarieven

Op het parkeerterrein van het Catharina Ziekenhuis geldt betaald parkeren. Bij de slagboom op de oprit trekt u een parkeerkaart. Als u weer naar huis gaat, betaalt u aan een van de betaalautomaten het parkeertarief. Heeft u betaald, dan kunt u binnen 15 minuten de parkeerplaats verlaten via de slagboom. De betaalautomaten vindt u dicht bij de kiss&ride-zone van het ziekenhuis. Ook bij het Catharina Kanker Instituut/afdeling Radiotherapie staat buiten bij de hoofdingang een betaalautomaat. Een verloren kaart kost € 3,50.

Maandag tot en met zondag
07.00 – 21.00 uur
0 – 30 minuten: € 0,40
Vervolgens per 5 minuten: € 0,10
Maximum: € 3,50
Maandag tot en met zondag
21.00 – 07.00 uur
0 – 30 minuten: € 0,50
Vervolgens per 5 minuten: € 0,05
Maximum € 1,00
 
Let op: alleen pinnen

Vanwege de veiligheid en uit oogpunt van hygiëne en efficiency kunt u bij de parkeerautomaten en in ons ziekenhuis alleen met pin betalen. Vergeet bij een afspraak of een bezoek aan ons ziekenhuis niet uw bankpas mee te nemen. Bedankt voor uw begrip.

Voordelig parkeerabonnement

Komt u vaak in het ziekenhuis? Dan is het wellicht voordeliger om via onze receptie in de centrale hal een parkeerabonnement te kopen. Een jaarabonnement kost € 60,- en een kwartaalabonnement € 35,-. Ook een parkeerabonnement kunt u alleen via een pin-betaling voldoen.


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden