Route en parkeren

Kaart van Eindhoven met daarop de locatie van Catharina Ziekenhuis gemarkeerd. Klik hierop om een routeplanner te openen.

Map data ©2019 Google

Adres

Catharina Ziekenhuis
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

Plan uw route naar het Catharina Ziekenhuis

Met Google Maps kunt u eenvoudig uw route met de  fiets, het OV of de auto plannen.

Parkeerplaatsen bij het Catharina

Ook al heeft ons ziekenhuis ruime parkeerfaciliteiten, het blijkt regelmatig lastig om een parkeerplaats te vinden. Hierdoor loopt u het risico te laat op uw afspraak te komen. Bent u goed ter been, misschien kunt u dan met het openbaar vervoer komen. Wij zijn goed bereikbaar met de bus. Komt u toch  met de auto en is er geen parkeerplaats meer? Dan kunt u uw auto parkeren bij winkelcentrum Woensel. Het parkeerterrein ligt op loopafstand van het ziekenhuis. Op het hele parkeerterrein van het ziekenhuis moet u betalen om te parkeren. Uw motor kunt u parkeren op P1 ter hoogte van de gehandicaptenparkeerplaatsen (rechts na binnenkomst). Parkeer niet in de Michelangelolaan. Alleen vergunninghouders mogen hier parkeren, let op de borden. U kunt dus een boete krijgen als u daar uw auto neerzet.

 

EV opladen aan laadpaal

Op P1 en P2 staan 58 laadpalen voor elektrische auto’s, waarvan 2 snelladers op P1.
 

Met het openbaar vervoer

Aan de achterkant van het Centraal Station Eindhoven vertrekken een aantal bussen naar het Catharina Ziekenhuis, halte Busstation Woensel:

Lijn 3: Best Lijn 9: Son en Breugel
Lijn 322: Gemert Lijn 400: Airport Shuttle
Lijn 404: Nuenen Centrum Lijn 406: Ekkersrijt
Lijn 405: Achtse Barrier  

Met de fiets of te voet

Als fietser of voetganger bereikt u ons ziekenhuis vanuit het centrum via het fietspad langs de Kloosterdreef/Dr Cuyperslaan richting het noorden. U kunt uw fiets stallen in de fietsenstalling naast de hoofdingang.

 

Hoofdingang

Als u zo dicht mogelijk bij de hoofdingang wilt parkeren, gaat u naar parkeerplaats P1 of P2. Wilt u iemand afzetten of ophalen die moeilijk loopt? Rijdt dan naar de kiss&ride-zone direct voor de hoofdingang. Hier mag u even stoppen om iemand in of uit te laten stappen.

Catharina-shuttle

Als extra service kunnen patiënten en bezoekers van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur gratis de Catharina-shuttle gebruiken. Vrijwilligers rijden met deze verlengde golfbuggy op en neer tussen de hoofdingang en de parkeerterreinen.


Gratis shuttleservices voor patiënten/bezoekers Catharina Ziekenhuis
 

Gehandicaptenkaart

Als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft, kunt u parkeren in de speciale parkeervakken op parkeerplaats P1. Deze liggen het dichtst bij de ingang van het ziekenhuis. Zorg ervoor dat uw kaart duidelijk zichtbaar is. Voor deze parkeerplaatsen geldt het normale parkeertarief. Houdt er rekening mee dat het tijdens de bezoekuren extra druk is in ons ziekenhuis. Het kan zijn dat alle gehandicaptenparkeerplaatsen bezet zijn. 

Rolstoelen

Bent u slecht ter been? Wij hebben rolstoelen die u in en rond het ziekenhuis kunt gebruiken. Tegen een borg van € 1,- kunt u een rolstoel lenen. U vindt de rolstoelen:

  • buiten, bij de hoofdingang van het ziekenhuis;
  • bij de ingang van het Catharina Kanker Instituut;
  • binnen, in de ontvangsthal bij de hoofdingang van het ziekenhuis;
  • bij de Spoedeisende Hulp (SEH).

Catharina Kanker Instituut/afdeling Radiotherapie

Het Catharina Kanker Instituut en de afdeling Radiotherapie hebben een eigen ingang en parkeerplaats (P5). Volg hiervoor de borden ‘Catharina Noord’. U komt dan op de Dr. Cuyperslaan en vervolgens de ventweg. Deze parkeerplaats is vaak vol, u kunt dan parkeren bij de hoofdingang (P1 en P2). Loop via het ziekenhuis binnendoor naar het Catharina Kanker Instituut (route 217) of de afdeling Radiotherapie (route 231).

Spoedpost

De Spoedpost Catharina ligt zich aan de achterkant van ons ziekenhuis. Volg de borden ‘Spoedpost’. U mag uw auto ten hoogste twee uur op de oprit parkeren. Gebruik uw eigen (blauwe) parkeerschijf. Via de Spoedpost kunt u ook naar binnen als de hoofdingang dicht is (tussen 21.30 en 06.30 uur).


Parkeertarieven

Om te parkeren op ons parkeerterrein moet u betalen. Bij de slagboom op de oprit trekt u een parkeerkaart. Als u weer naar huis gaat, betaalt u aan een van de betaalautomaten. U kunt alleen met pin betalen. De betaalautomaten vindt u dicht bij de kiss&ride-zone van het ziekenhuis. Ook bij het Catharina Kanker Instituut/afdeling Radiotherapie staat buiten bij de hoofdingang een betaalautomaat. Na betaling heeft u 15 minuten om van het parkeerterrein af te rijden. 

Maandag tot en met zondag
07.00 – 21.00 uur
0 – 30 minuten: € 0,40
Vervolgens per 5 minuten: € 0,10
Maximum of verloren kaart: € 3,50
Maandag tot en met zondag
21.00 – 07.00 uur
0 – 30 minuten: € 0,50
Vervolgens per 5 minuten: € 0,05
Maximum: € 1,00
Verloren kaart: € 3,50

Voordelig parkeerabonnement

Komt u vaak in het ziekenhuis? Dan is het misschien voordeliger om een parkeerabonnement te kopen. Een jaarabonnement kost € 60,- en een kwartaalabonnement € 35,-. U kunt dit regelen via de receptie in de centrale hal. Ook hier kunt u alleen met pin betalen. 

Route naar het ziekenhuis

Vanuit het noorden: Tilburg (A58), Den Bosch (A2)

Volg bij knooppunt Batadorp de richting Nijmegen/Helmond. Volg daarna bij knooppunt Ekkersweijer de borden Eindhoven Centrum/Woensel. U komt op de Kennedylaan. Vanaf hier staat het Catharina Ziekenhuis aangegeven. U neemt de afslag Winston Churchilllaan. Op het viaduct gaat u rechtsaf. Bij het tweede verkeerslicht gaat u linksaf. U ziet het Catharina Ziekenhuis liggen aan uw rechterzijde.

Vanuit het noorden: Nijmegen (A50)

Volg bij knooppunt Ekkersrijt de borden Eindhoven Centrum/Woensel. U komt dan op de Kennedylaan. Vanaf hier staat het Catharina Ziekenhuis aangegeven. U neemt de afslag Winston Churchilllaan. Op het viaduct gaat u rechtsaf. Bij het tweede verkeerslicht gaat u linksaf. U ziet het Catharina Ziekenhuis liggen aan uw rechterzijde.

Vanuit het zuiden: Venlo (A67), Maastricht (A2)

Neem bij knooppunt Leenderheide de Randweg N2. Volg vanaf daar het bord Centrum/Tongelre. Rijd rechtdoor op de Florarotonde. Volg de borden Centrum tot aan de ringweg. Hier gaat u rechtsaf. Daarna volgt u de borden ‘H Ziekenhuizen’ en tot slot ‘H Catharina’.

Vanuit Helmond (N270)

Als u in Eindhoven komt, gaat u rechtsaf de ringweg op. Vanaf hier staat het Catharina Ziekenhuis aangegeven. Volgt u de borden ‘H Ziekenhuizen’ en vervolgens ‘H Catharina’.
 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden