Vertaalmogelijkheid voor Catharina-website

Vanaf nu biedt het Catharina Ziekenhuis anderstalige patiënten en hun naasten de mogelijkheid om vrijwel alle informatie (inclusief patiëntfolders) op onze website catharinaziekenhuis.nl in de taal van hun voorkeur te raadplegen. Het voordeel? Zo begrijpen anderstalige patiënten de informatie beter, hebben ze minder vragen, kunnen ze beter keuzes maken en zijn ze beter voorbereid.

Vertaaltool – Google Translate

Het Catharina Ziekenhuis maakt gebruik van Google Translate. Deze tool biedt de mogelijkheid om op ieder gewenst moment, op ieder apparaat (pc, laptop, tablet, smartphone) te vertalen in meer dan honderd andere talen. De Google Translate ‘vertaalknop’ vindt u bovenaan de website, te herkennen aan het volgende symbool:

Betrouwbaarheid

We zijn ons er uiteraard van bewust dat geen enkele geautomatiseerde vertaling perfect is en het is ook niet de bedoeling dat deze menselijke vertalers vervangt. We bieden de vertalingen als extra service aan en geven geen garanties voor honderd procent nauwkeurigheid. Het Catharina Ziekenhuis is dan ook niet verantwoordelijk voor mogelijke vertaalfouten. Als u vragen heeft over uw gezondheid, neemt dan altijd contact op met uw arts.

Optimalisatie

Naast de aanwezigheid van Google Translate binnen de website, zijn  de menustructuur en uitstraling verbeterd. Vanuit de statistieken blijkt dat meer dan 65 procent van onze websitebezoekers dit via een smartphone doet. De structuur is daarom zo aangepast dat navigeren op een mobiel apparaat voortaan een fluitje van een cent is. Ook is gekeken naar de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid (WCAG) en is de website geoptimaliseerd voor slechtzienden en laaggeletterden.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden