Hart- & Vaatcafé 20 april 2023 – Het Herseninfarct: Waar komt het propje vandaan?”

- Online seminar.

Sinds 2021 bieden we de informatie online aan via Webinars.
Het thema voor het Webinar van donderdag 20 april is “Het Herseninfarct: Waar komt het propje vandaan?

Wat is een Hart- & Vaatcafé?
Bij een Hart- & Vaatcafé wordt informatie geven over hart- en vaat- gerelateerde onderwerpen door 2-3 deskundigen, soms aangevuld met een verhaal van een ervaringsdeskundige. Het wordt vier keer per jaar georganiseerd door het Catharina Hart- & Vaatcentrum met steeds wisselende onderwerpen. 
Het doel is informatievoorziening, lotgenotencontact en laagdrempelig kennis en inzicht geven in leefstijl.
Preventie, behandeling, genezing en het omgaan met een hartkwaal, zodat de kwaliteit van hun leven zo goed mogelijk kan worden bereikt.

“Het Herseninfarct: Waar komt het propje vandaan?”

Uitnodiging online Hart-& Vaatcafé

Bij een herseninfarct sluit een bloedstolsel een deel van de hersenen af. Er stroomt dan te weinig bloed naar dit deel van de hersenen, waardoor een gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof krijgt.

Er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van een herseninfarct. Zo kunnen vernauwingen in de bloedvaten losschieten en een herseninfarct veroorzaken, maar ook hartproblemen kunnen zorgen voor een stolsel dat het bloedvat afsluit.  

Een herseninfarct kan op verschillende manieren behandeld en voorkomen worden. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken wat de oorzaak van het herseninfarct is geweest.

Sprekers & programma:

  • Inge van Uden, neuroloog, vertelt over wat een herseninfarct is, wat de verschillende oorzaken voor een herseninfarct kunnen zijn en welke behandelingen er zijn.
  • Pepijn van der Voort, cardioloog, vertelt over hoe problemen van het hart een herseninfarct kunnen veroorzaken en waarom het belangrijk is om de oorzaak van een herseninfarct te achterhalen.

Deelname is gratis. U krijgt na aanmelding de dag voor het Webinar een link toegestuurd waarmee u snel, veilig en eenvoudig toegang krijgt tot de livesessie. Er is ook een mogelijkheid tot het stellen van vragen.  

Aanmelden

Wilt u ook meekijken met dit Webinar dan kan dat door u aan te melden via deze link.

Bij vragen kunt u mailen naar: hartweek@catharinaziekenhuis.nl

 

Catharina Hart-&Vaatcentrum


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden