Hart&Vaatcafé

mei 23 do
Wanneer:
Donderdag 23 mei 2019 van 18:30 tot 20:30 uur
Donderdag 03 oktober 2019 van 18:30 tot 20:30 uur
Donderdag 21 november 2019 van 18:30 tot 20:30 uur
Locatie:
Congreszaal, Catharina Ziekenhuis

Elke twee maanden organiseert Harteraad samen met het Hart- en Vaatcentrum van het Catharina Ziekenhuis een Hart&Vaatcafé.

Het onderwerp voor donderdag 23 mei 2019 is: ‘Hoe houden we het hart gezond’?

“Risicofactoren en de invloed van leefstijl op hart en vaatziekten”

Wat zijn de effecten van diabetes en hypercholesterolemie op hart en vaatziekten en wat doet angst en depressie met je hart? Wat is de invloed van voeding en roken en wat verstaan we eigenlijk onder een actieve leefstijl. Een internist, klinisch psycholoog, longverpleegkundige en een diëtiste komen vertellen over bovenstaande onderwerpen.

Wat is het Hart&Vaatcafé?

Het Hart&Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. Zij kunnen er ervaringen uitwisselen, tips en informatie opdoen, vragen stellen, zorgen bespreken en een informatiestand bezoeken. Zorgverleners zoals cardiologen, hartchirurgen en vaatspecialisten kunnen via het Hart&Vaatcafé extra informatie geven en kennis delen.

Thema en programma

Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een ander thema centraal. Eén of meerdere sprekers geven hierover een presentatie of vertellen hun verhaal. Na de pauze gaan de bezoekers met elkaar in gesprek onder begeleiding van een professional en aan het einde van de avond worden nog eventuele vragen aan de sprekers gesteld. Het Hart&Vaatcafé wordt gehouden van 18.30 tot 20.30 uur in de Congreszaal van het Catharina Ziekenhuis.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, interactief en gratis.
Wij zitten helaas vol; u kunt zich niet meer aanmelden.

Deel deze pagina

Agendaoverzicht Catharina