Thuismonitoring bij zwangerschapsdiabetes

Het Catharina Ziekenhuis biedt thuismonitoring van zwangeren met diabetes. U hoeft dus niet naar het ziekenhuis te komen voor de controle van uw glucosewaarden. U kunt deze gewoon via de app doorgeven.

Wij kunnen op afstand uw gezondheidssituatie (glucosewaarden) bijhouden. Wij bewaken de metingen op de achtergrond. Voor regelmatige controle van de glucosewaarden hoeft u niet naar het ziekenhuis te komen of te bellen.

Hoe werkt het?

U vult op vaste momenten in de week uw glucosewaarden in via de app. Wij zien al uw ingevulde glucosewaarden en houden deze in de gaten. Als de gemeten waarden afwijken, nemen wij contact met u op. Ook kunt u via de app zelf altijd aangeven dat u contact met ons wilt hebben of zelf contact met ons opnemen via 040 – 239 62 00.

Metingen

In de app staan vragen klaar die u die dag invult. Afhankelijk van hoe het met u gaat, krijgt u elke dag of een paar keer per week de vraag om glucosewaarden door te geven. Dit doet u tot aan de bevalling.

Als u insuline moet gebruiken, meet u dagelijks uw glucosewaarden op de volgende momenten:

  • in de ochtend als u nog niet heeft gegeten (nuchter)
  • en 1 uur na de start van elke maaltijd (ontbijt – lunch – avondeten)

Ook vult u in hoeveel insuline u heeft gespoten.

Het monitoringscentrum controleert uw ingevoerde gegevens regelmatig. Soms kan hier wat tijd overheen gaan.

Zelfzorg

In de app vindt u extra informatie bij ‘Zelfzorg’. Hier staat uitleg over hoe thuismeten werkt. Ook vindt u hier lessen over zwangerschapsdiabetes en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw glucosewaarden goed blijven.

Lees meer over thuismonitoring bij zwangerschapsdiabetes.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden