Thuismonitoring Zwangerschapsdiabetes (Folder)

Gynaecologie Inwendige geneeskunde Monitoringscentrum
Michelangelolaan 2
5623 EJ Eindhoven

040 - 239 91 11
Catharina een Santeon ziekenhuis

Thuismonitoring Zwangerschapsdiabetes (Folder)

Het Catharina Ziekenhuis is gestart met thuismonitoring van zwangeren met diabetes. Uw behandelaar heeft aangegeven dat u gebruik kunt maken van thuismonitoring. In deze folder leggen wij uit wat thuismonitoring is en hoe dit werkt.

Wat is thuismonitoring?

Thuismonitoren gebeurt met een app van de leverancier Luscii. We houden uw glucosewaarden (via de app) in de gaten. Wij bewaken de metingen op de achtergrond. Voor regelmatige controle van de glucosewaarden hoeft u niet naar het ziekenhuis te komen of uw glucosewaarden telefonisch door te geven. Het voordeel van thuismonitoring is dat we snel kunnen bijsturen als dat nodig is. U krijgt op deze manier de zorg die bij u past.

Hoe werkt het?

U vult op vaste momenten in de week uw glucosewaarden in via de app. De app leidt u hier vanzelf doorheen. Wij zien al uw ingevulde glucosewaarden en houden deze in de gaten. Als de gemeten waarden afwijken, nemen wij contact met u op. Ook kunt u via de app zelf altijd aangeven dat u contact met ons wilt hebben of zelf contact met ons opnemen via 040 – 239 62 00.

Metingen

In de app staan vragen klaar die u die dag invult. Afhankelijk van hoe het met u gaat, krijgt u elke dag of een paar keer per week de vraag om glucosewaarden door te geven. Dit doet u tot aan de bevalling.

Als u insuline moet gebruiken, meet u dagelijks uw glucosewaarden op de volgende momenten:

  • in de ochtend als u nog niet heeft gegeten (nuchter)
  • en 1 uur na de start van elke maaltijd (ontbijt – lunch – avondeten)

Ook vult u in hoeveel insuline u heeft gespoten.

Het Medisch Callcentrum controleert uw ingevoerde gegevens regelmatig.

  • Let op! Uw gegevens worden niet altijd direct beoordeeld.

Zelfzorg

In de app vindt u extra informatie bij ‘Zelfzorg’. Hier staat uitleg over hoe thuismeten werkt. Ook vindt u hier lessen over zwangerschapsdiabetes en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw glucosewaarden goed blijven.

Wat heeft u nodig voor thuismonitoring?

U heeft een smartphone of tablet nodig. Hierop installeert u de app Thuismeten van Luscii. Besturingssysteem: Apple: iPhone of tablet iOS 13 of hoger, Android 7 of hoger.

Hoe installeert u de app?

  • U ontvangt een mail van Luscii op het door u opgegeven e-mailadres. U kunt de app dan gaan installeren. Als u de mail niet direct ziet, kijk dan in uw spam of inbox ‘ongewenste mail’.
  • U downloadt de Luscii Thuismeten app op uw telefoon of tablet via de App Store (iPhone) of Play Store (Android) door te zoeken op ‘Luscii’.
  • Om de registratie te voltooien, ontvangt u per mail een controlecode. Vul deze code binnen 15 minuten in, anders verloopt de code en moet u zich opnieuw aanmelden.
  • Als u technische vragen heeft over de app, kunt u terecht bij Luscii Support: support@luscii.com en/of 085 – 130 58 51.
  • Voor nadere tekst en uitleg, kunt u ook de website van Luscii bezoeken: De Luscii app installeren

Zet de meldingen van de app aan

U ontvangt via de app meldingen, bijvoorbeeld wanneer u een meting moet invullen. Zorg er daarom voor dat meldingen via e-mail of push-berichten aan staan. Hoe u dat doet, verschilt per telefoon en tablet. Bekijk hiervoor de handleiding van uw telefoon of tablet.

Mijn persoonsgegevens

De informatie die u via de app of op de website invult, is medische informatie. Wij hebben samen met Luscii maatregelen genomen om uw privacy te bewaken.

U heeft toestemming gegeven voor het delen van medische informatie. Alleen noodzakelijke medische persoonsgegevens worden in de app Thuismeten geplaatst en gedeeld met Luscii. Wilt u geen toestemming meer geven? Neem dan contact op met uw zorgverlener.

Meer informatie over uw privacy kunt u vinden in de privacyverklaring patiënten van het Catharina ziekenhuis via www.catharinaziekenhuis.nl/privacy/

Wie kan ik bellen?

Heeft u medische vragen over uw glucosewaarden of insuline?

Op werkdagen belt u met 040 – 239 62 00.
Maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 12.00.

Let op: thuismonitoring is geen vervanging van de spoeddienst.

  • Voor spoed binnen kantoortijden belt u 040 – 239 59 27
  • Voor spoed buiten kantoortijden belt u 040 – 239 91 11

Heeft u vragen over de werking van de app?

Neem dan contact op met Luscii Support. Dit kan via e-mail: support@luscii.com of telefonisch: 085 – 130 58 51.

U kunt ook de instructiefilmpjes van Luscii bekijken. Klik op de volgende link: https://kb.luscii.com/nl/knowledge/aan-de-slag-met-de-thuismeten-app

Wanneer kan ik stoppen met thuismonitoring?

Na uw bevalling kunt u stoppen met het doorgeven van uw glucosemetingen. In de app geeft u aan dat u bevallen bent. 5 weken na de bevalling vragen wij u op 2 verschillende dagen om uw glucosemetingen in te sturen ter controle. U ontvangt op de dag van de ingeplande metingen een melding dat er opnieuw acties voor u klaarstaan. Tot die tijd hoeft u niets te doen. Daarna stopt de thuismonitoring.

Meer informatie

Voor algemene adviezen over bijvoorbeeld klachten tijdens de zwangerschap kijkt u op de website van Thuisarts.nl (http://www.thuisarts.nl).

Eigen risico 

De Thuismeten app is een onderdeel van uw zorgtraject. De kosten hiervan worden ingediend bij uw zorgverzekeraar.

Let op: is uw eigen risico nog niet op? Dan worden deze kosten mogelijk niet vergoed en kunnen ze voor uw eigen rekening komen. Neem voor meer informatie en vragen over uw eigen risico contact op met uw zorgverzekeraar.

Opleidingsziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Wij leiden artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners op. Dit betekent dat ook een zorgverlener in opleiding uw behandeling, onderzoek of operatie kan uitvoeren. Maar dit is niet altijd zo. Uw veiligheid staat altijd bij ons voorop. Als een zorgverlener in opleiding u helpt, werkt deze altijd onder begeleiding van een gediplomeerd zorgverlener. Als u niet wilt dat een zorgverlener in opleiding u helpt, dan kunt u dit met uw arts bespreken.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Neem dan contact op met het Medisch Callcentrum.

Contactgegevens

Catharina Ziekenhuis
040 – 239 91 11
www.catharinaziekenhuis.nl

Routenummer(s) en overige informatie over polikliniek Inwendige geneeskunde vindt u op www.catharinaziekenhuis.nl//inwendige-geneeskunde.

Routenummer(s) en overige informatie over polikliniek Gynaecologie vindt u op www.catharinaziekenhuis.nl/gynaecologie.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden