Naar het ziekenhuis

Basisregels

Als ziekenhuis doen we alles om een veilige plek te zijn voor iedereen die onze zorg nodig heeft. Naast alle versoepelingen blijven natuurlijk in het ziekenhuis de basisregels van kracht:

 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst;
 • Hoest of nies in de elleboog;
 • Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus óf laat je eerst testen op het coronavirus voor je naar het ziekenhuis komt;
 • Kom niet te vroeg voor je afspraak naar het ziekenhuis;
 • Wij schudden geen handen meer, maar begroeten u met een glimlach!

Als iedereen zich aan bovenstaande maatregelen houdt, houden we het veilig in ons ziekenhuis.

Als je klachtenvrij bent, hoeven patiënten en bezoekers in het ziekenhuis geen mondkapje meer te dragen. Voor patiënten en bezoekers die nog wel een mondkapje willen dragen, liggen bij alle ingangen mondkapjes klaar.  

Heeft u op het moment van uw geplande afspraak klachten die wijzen op het coronavirus, of wacht u op de uitslag van een coronatest? Neem contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Wij kijken dan samen met u of de afspraak verzet moet worden.

Bezoektijden

Komt u iemand bezoeken in het Catharina Ziekenhuis? Dan vragen wij u een mondkapje te dragen als 1,5 meter afstand houden niet lukt. Hier vindt u informatie over onze bezoektijden en bezoekregels.

Bezoekersrestaurant

Het bezoekersrestaurant is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur, op zaterdag en zondag is het bezoekersrestaurant gesloten. De Espressobar is van maandag tot en met zaterdag geopend van 06.30 tot 21.30 uur. Op zondag is de Espressobar van 08.30 uur tot 21.30 uur geopend.

 

Telefonische- en videoconsulten blijven

De coronacrisis heeft ook nieuwe digitale inzichten gegeven, zoals het invoeren van telefonische- en videoconsulten. Daar blijven we zoveel mogelijk gebruik van maken. Het is aan je behandelaar welk middel voor je afspraak wordt ingezet.

Catharina Ziekenhuis = rookvrij

Het Catharina Ziekenhuis is volledig rookvrij. Dit geldt niet alleen voor onze gebouwen, ons hele terrein is rookvrij. Wij willen de gezondheid van onze patiënten en medewerkers verbeteren. Daarom zorgen we ervoor dat onze patiënten, bezoekers en medewerkers niet in aanraking hoeven te komen met roken. Ook ondersteunen we medewerkers en patiënten bij het stoppen met roken.

Aanmelden

Komt u voor het eerst in het ziekenhuis?
Ga dan bij aankomst naar de receptie in de centrale hal. Neem uw geldige legitimatiebewijs en uw zorgverzekeringspas of uw EHIC (European Health Insurance Card) mee.

Bent u al patiënt in ons ziekenhuis?

Vanaf 9 december 2022 ontvangen we u met aanmeldzuilen. U kunt vanaf 9 december online inchecken of u aanmelden via een aanmeldzuil bij een ingang om een dagticket te krijgen. Met de QR-code op het dagticket kunt u zich vervolgens aanmelden bij een aanmeldzuil op de afdeling. Hoe het aanmeldproces met de aanmeldzuilen werkt, leest u hier: www.catharinaziekenhuis.nl/aanmelden

 

Voorbereiden

Als u zich goed wilt voorbereiden op uw polikliniekbezoek, leest u deze informatie dan goed door. In de folder Polikliniekboekje vindt u uitgebreidere informatie over het polikliniekbezoek.

Wat neemt u mee?

 • Een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs of verblijfsvergunning).
 • Een geldig verzekeringsbewijs of -pasje.
 • Een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist. Als u geen verwijsbrief meeneemt, loopt u het risico dat u de ziekenhuisrekening zelf moet betalen.
 • Het overzicht van de door u gebruikte medicijnen (op te vragen bij uw apotheek).
 • Uw afsprakenkaart of afspraakbevestiging (bij een vervolgafspraak).
 • Uw leesbril, als u die heeft.
 • Ingevulde vragenlijsten (indien u deze van ons heeft ontvangen).
 • Heeft u een afspraak op de polikliniek Kindergeneeskunde? Neem dan ook het groeiboekje van uw kind mee.
Let op, vanaf 1 januari alleen pinnen

In verband met de veiligheid en uit oogpunt van hygiëne en efficiency kunt u in ons ziekenhuis met ingang van 1 januari 2023 alleen nog met pin betalen. Vergeet bij een afspraak of een bezoek aan ons ziekenhuis niet uw bankpas mee te nemen. Bedankt voor uw begrip.

Veel gestelde vragen

 • Komt u voor het eerst in het Catharina Ziekenhuis dan zou het fijn zijn als u op tijd aanwezig bent! Zorg dat u wat eerder vertrekt omdat u zich moet laten registreren bij de patiëntenregistratie (route 050). Neem hier dan ook de tijd voor om niet al overhaast bij uw afspraak aan te komen. Als iedereen op tijd aanwezig is kunnen wij voorkomen dat wachttijden ontstaan of oplopen.

 • Als u de afgelopen zes maanden opgenomen bent geweest in een ander ziekenhuis of in een verpleeg- of verzorgingshuis, meldt u dit dan bij één van onze medewerkers. Ook als dat in het buitenland was of wanneer u in een boerenbedrijf werkt. Het is mogelijk dat u drager bent van de ziekenhuisbacterie MRSA. Als u dit op tijd meldt, kunnen wij direct de nodige voorzorgsmaatregelen treffen en voorkomen we verspreiding van de bacterie in het ziekenhuis.

 • U bent met uw hulphond (of hulphond in opleiding) van harte welkom in het Catharina Ziekenhuis. Uw hond moet wel als zodanig herkenbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld door een dekje van de Stichting Hulphond, de KNGF Geleidehonden of een andere gecertificeerde opleiding voor Hulphonden. Er zijn ruimten in het ziekenhuis waar ook hulphonden niet binnen mogen in verband met de hygiëne.

  Wilt u met een hulphond op bezoek bij een patiënt op een verpleegafdeling? Overlegt u dit dan altijd van tevoren met het personeel op deze afdeling. Het kan zijn dat u in verband met verminderde weerstand van de patiënt(en) een afdeling niet mag betreden met uw hulphond.

 • Als u bij de hoofdingang van het ziekenhuis wilt parkeren, kunt u terecht op de parkeerplaats P1 of P2. Het Catharina Kanker Instituut en de afdeling Radiotherapie hebben een aparte ingang met parkeergelegenheid (P5). Als u het terrein van het Catharina Ziekenhuis oprijdt, volgt u hiervoor de borden ‘Catharina Kanker Instituut’ of ‘Radiotherapie’. Op alle parkeerterreinen is betaald parkeren van toepassing. Meer informatie vindt u bij parkeren en parkeertarieven.

 • U wordt telefonisch geïnformeerd als uw afspraak of operatie niet doorgaat. Als u niet bent gebeld, dan gaat uw afspraak of operatie gewoon door en kunt u naar ons ziekenhuis komen waar het veilig is.

  Wij verzoeken u om ons niet zelf te bellen over uw afspraak. Zo blijven we telefonisch bereikbaar voor patiënten van wie de afspraak wel is uitgesteld. Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft en doen ons uiterste best om deze allemaal te beantwoorden.

 • Als u in thuisquarantaine zit en/of wacht op de uitslag van een coronatest, vragen we u om contact op te nemen met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Het maakt niet uit of u wél of géén klachten heeft, we vragen u toch dat te melden. Dan bekijken we samen of de afspraak verzet moet worden. Kijk op www.catharinaziekenhuis.nl/contact voor de telefoonnummers van de poliklinieken.

  Kan de afspraak niet verzet worden? Pak dan als u het ziekenhuis binnenkomt een medisch mondkapje. Draag dit mondkapje gedurende uw gehele bezoek aan het ziekenhuis.

 • Heeft u klachten die wijzen op corona (hoesten, neusverkouden, keelpijn, koorts, kortademigheid, verlies van reuk en/of smaak) en heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Neem dan contact op met de polikliniek waar u de afspraak heeft. Wij kijken dan samen met u of uw afspraak verzet moet worden of mogelijk omgezet kan worden naar een videoconsult of telefonische afspraak. Kijk op www.catharinaziekenhuis.nl/contact voor de telefoonnummers van de poliklinieken.

  Kan de afspraak niet verzet worden? Pak dan als u het ziekenhuis binnenkomt een medisch mondkapje en desinfecteer uw handen. Draag het mondkapje gedurende uw gehele bezoek aan het ziekenhuis.

  Heeft u klachten en bent u een bezoeker of begeleider van een patiënt? Dan vragen wij u om niet naar het ziekenhuis te komen. Zo kunnen wij onze patiënten en medewerkers beschermen.

 • Het Catharina Ziekenhuis ziet het aantal besmettingen oplopen. We merken dat dit vooral door het bezoek komt. Daarom vragen we aan bezoek op verpleegafdelingen om een mondkapje te dragen als 1,5 meter afstand houden niet lukt. Zo zorgen we er samen voor dat het ziekenhuis een veilige plek blijft voor alle mensen die zorg nodig hebben en zorg verlenen. Het is een verzoek en geen verplichting. Dit betekent dat er niet gehandhaafd wordt.

  De mondkapjes liggen bij de hoofdingang en op de verpleegafdelingen. Op de poliklinieken hoeven begeleiders en patiënten geen mondkapje te dragen maar dit mag natuurlijk altijd. Onze zorgverleners dragen bij behandelingen binnen de 1,5 meter wel een mondkapje.

 • Een videoconsult gaat via ons patiëntenportaal MijnCatharina. Op deze pagina vindt u de handleiding waarin stap voor stap het videoconsult wordt uitgelegd.

 • Ja, dat mag.

 • In de Corona Check App worden de gegevens gebruikt die bij het RIVM bekend zijn. Bent u positief getest in het ziekenhuis? Ook dan is uw positieve testuitslag bij het RIVM bekend. Deze gegevens kunt u zelf uploaden in de app. Dit geldt voor zowel uw herstel- als vaccinatiebewijs. Dit doet u door in de app rechtsboven op het plusje te klikken. Kies voor vaccinatie- of herstelbewijs en log in met uw DigiD. De gegevens worden opgehaald en toegevoegd aan de app. Let op: een herstelbewijs is een half jaar geldig.

  Goed om te weten: de Nederlandse toegangsregels zijn begin 2022 veranderd, u heeft nergens meer een coronabewijs nodig om binnen te komen. U kunt nog steeds een bewijs van vaccinatie of herstel toevoegen in de Corona Check App, maar deze bewijzen kunt u alleen gebruiken in het buitenland. U zal dus in de Corona Check App zien dat u met deze bewijzen geen Nederlandse QR-code kunt openen. Klikt u op ‘Internationaal’, dan heeft u nog wel een QR-code. Sommige landen vragen hier namelijk nog wel om in bijvoorbeeld de horeca.

 • Wilt u onze medewerkers een hart onder de riem steken met een solidariteitsactie of een gift? Laat het dan weten via giften@catharinaziekenhuis.nl. Wij nemen dan contact met u op! Hartelijk dank namens alle medewerkers van het Catharina Ziekenhuis!  

© 2022 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden