Veelgestelde vragen over uw afspraak in het ziekenhuis
Naar uw afspraak in het Catharina Ziekenhuis voor een gesprek, onderzoek of behandeling
We hebben de meest voorkomende vragen op deze pagina verzameld. Als u specifieke vragen heeft, staan onze medewerkers en vrijwilligers bij de ingang klaar om u te helpen.
Algemeen
-
Ik kom voor het eerst naar het Catharina Ziekenhuis, wat nu?
Komt u voor het eerst in het Catharina Ziekenhuis, dan zou het fijn zijn als u op tijd aanwezig bent! Zorg dat u wat eerder vertrekt, omdat u zich moet laten registreren bij de patiëntenregistratie (Centrale hal/hoofdingang). Neem hier dan ook de tijd voor om niet al overhaast bij uw afspraak aan te komen. Als iedereen op tijd aanwezig is, kunnen wij voorkomen dat wachttijden ontstaan of oplopen.
-
Voorbereiden op mijn bezoek - wat neem ik mee?
Als u zich goed wilt voorbereiden op uw polikliniekbezoek, leest u deze informatie dan goed door. In de folder Polikliniekboekje vindt u uitgebreidere informatie over het polikliniekbezoek.
Wat neemt u mee?
- Een geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs of verblijfsvergunning).
- Een geldig verzekeringsbewijs of -pasje.
- Een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist. Als u geen verwijsbrief meeneemt, loopt u het risico dat u de ziekenhuisrekening zelf moet betalen.
- Het overzicht van de door u gebruikte medicijnen (op te vragen bij uw apotheek).
- Uw afsprakenkaart of afspraakbevestiging (bij een vervolgafspraak).
- Uw leesbril, als u die nodig heeft.
- Ingevulde vragenlijsten (als u deze van ons kreeg).
- Heeft u een afspraak op de polikliniek Kindergeneeskunde? Neem dan ook het groeiboekje van uw kind mee.
-
Catharina Ziekenhuis = rookvrij
Het Catharina Ziekenhuis is volledig rookvrij. Dit geldt niet alleen voor onze gebouwen, ons hele terrein is rookvrij. Wij willen de gezondheid van onze patiënten en medewerkers verbeteren. Daarom zorgen we ervoor dat onze patiënten, bezoekers en medewerkers niet in aanraking hoeven te komen met roken. Ook ondersteunen we medewerkers en patiënten bij het stoppen met roken.
-
Heb ik medicijnen nodig?
Bezoek onze apotheek
-
Kan ik betalen met contant geld?
In verband met de veiligheid en uit oogpunt van hygiëne en efficiency kunt u in ons ziekenhuis alleen nog met pin betalen. Vergeet bij een afspraak of een bezoek aan ons ziekenhuis niet uw bankpas mee te nemen. Bedankt voor uw begrip. Komt u met de auto? Houd er rekening mee dat u alleen per pin / telefoon kunt betalen.
-
Telefonische- en videoconsulten - virtueel op bezoek
De coronacrisis heeft ook nieuwe digitale inzichten gegeven, zoals het invoeren van telefonische- en videoconsulten. Daar blijven we zoveel mogelijk gebruik van maken. Het is aan je behandelaar welk middel voor je afspraak wordt ingezet.
-
Basisregels Hygiene en veiligheid
Als ziekenhuis doen we alles om een veilige plek te zijn voor iedereen die onze zorg nodig heeft. Daarom zijn in het ziekenhuis de basisregels van kracht:
- Desinfecteer uw handen bij binnenkomst;
- Hoest of nies in de elleboog;
- Luchtwegklachten? Doe thuis een corona zelftest. Is de test positief? Bel dan met de polikliniek of afdeling waar u een afspraak heeft om te overleggen of het noodzakelijk is om naar het ziekenhuis te komen. Als u naar het ziekenhuis komt, draagt u altijd een mondneusmasker type IIR. Is de test negatief? Draag ook dan in het ziekenhuis een mondneusmasker type IIR om besmetting te voorkomen;
- Kom niet te vroeg voor uw afspraak naar het ziekenhuis;
- Wij schudden geen handen meer, maar begroeten u met een glimlach!
Als iedereen zich aan bovenstaande maatregelen houdt, houden we het veilig in ons ziekenhuis.
Route en parkeren
-
Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij het Catharina Ziekenhuis?
Meer informatie vindt u bij routebeschrijving.
-
Waar kan ik parkeren?
Als u bij de hoofdingang van het ziekenhuis wilt parkeren, kunt u terecht op de parkeerplaats P1 of P2. Het Catharina Kanker Instituut en de afdeling Radiotherapie hebben een aparte ingang met parkeergelegenheid (P5). Als u het terrein van het Catharina Ziekenhuis oprijdt, volgt u hiervoor de borden ‘Catharina Kanker Instituut’ of ‘Radiotherapie’. Op alle parkeerterreinen is betaald parkeren van toepassing. Meer informatie vindt u bij parkeren en parkeertarieven.
-
Hoe weet ik waar in het ziekenhuis ik moet zijn?
Om u wegwijs te maken door het ziekenhuis, werken we met looproutes die aangegeven zijn door routenummers. Elke polikliniek en (onderzoeks)afdeling heeft een eigen routenummer.
In de centrale hal bij de hoofdingang van het ziekenhuis staat een bord met alle routenummers en hier vindt u routenummers op onze website. U kijkt welk routenummer u moet volgen en deze leidt u naar de betreffende polikliniek of afdeling. De routenummers staan ook in een papieren routewijzer. Deze ligt gratis voor u klaar bij de receptie in de centrale hal en bij de grotere liften.
Bekijk de video over de informatiepunten in de centrale hal van het Catharina Ziekenhuis
Melden dat u er bent
-
Hoe lang van tevoren kan ik mij aanmelden voor mijn afspraak in het ziekenhuis?
24 uur voor uw afspraak kunt u zich aanmelden via MijnCatharina. Als u zich niet online aanmeldt, kunt u zich bij de aanmeldzuilen bij de ingang van het ziekenhuis melden. In beide gevallen krijgt u een dagticket met QR-code. Deze heeft u nodig voor het aanmelden op de afdeling waar u een afspraak heeft.
-
Hoe lang van tevoren kan ik mij aanmelden bij de afdeling?
Voordat u naar de afdeling gaat waar u een afspraak heeft, moet u zich aanmelden in het ziekenhuis. Dit kan online of via de aanmeldzuilen. Met de QR-code die u ontvangt, kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuil op de afdeling waar u een afspraak heeft. Er is geen tijdlimiet.
-
Mijn komst aanmelden bij de aanmeldzuilen
Bij het Catharina Ziekenhuis ontvangen we u met aanmeldzuilen. U kunt online inchecken via MijnCatharina of u aanmelden via een aanmeldzuil bij een ingang om een dagticket te krijgen. Met de QR-code op het dagticket kunt u zich vervolgens aanmelden bij een aanmeldzuil op de afdeling. Hoe het aanmeldproces met de aanmeldzuilen werkt, leest u hier: www.catharinaziekenhuis.nl/aanmelden.
-
Kan ik hulp krijgen bij het aanmelden?
Ja, er is voldoende ondersteuning aanwezig bij de aanmeldzuilen om u hulp te bieden. We helpen u graag!
-
Hoe werkt het als ik meerdere afspraken op één dag heb?
Als u meerdere afspraken op één dag heeft, staan deze afspraken op uw dagticket. U meldt zich voor iedere afspraak aan door de QR-code te scannen bij de zuil bij de afdeling waar de afspraak plaatsvindt.
-
Ik ben mijn legitimatiebewijs vergeten, wat nu?
Als u geen (geldig) legitimatiebewijs bij zich heeft, kunt u zich niet aanmelden bij de aanmeldzuil. Ga dan naar de receptie. Wij helpen u daar verder.
-
Ik ben anderstalig, hoe word ik geholpen?
De aanmeldzuilen zijn er alleen in het Nederlands. U kunt zich melden bij de receptie. Wij helpen u daar verder.
-
Ik ben blind/slechtziend, kan ik mij dan ook aanmelden?
Ja, er is voldoende hulp aanwezig om u te helpen bij het aanmelden. We helpen u graag!
-
Ik ben mijn dagticket kwijt, wat nu?
Als u uw dagticket kwijt bent, kunt u zich opnieuw aanmelden bij de aanmeldzuil bij de ingang. De zuil print dan voor u een nieuw dagticket. U kunt zich ook melden bij de receptie.
-
Ik ben te laat voor mijn afspraak, wat nu?
Als u te laat bent, meldt u zich bij de balie van de afdeling. Zo weten wij dat u er bent.
-
Ik sta bij de verkeerde afdeling/route, wat nu?
Als u zich aanmeldt bij de zuil en u staat bij de verkeerde afdeling/route, dan meldt de zuil dit. De zuil verwijst u naar het juiste routenummer.
Bloedprikken
-
Hoe maak ik een afspraak voor bloedprikken
Op onze pagina bloedprikken vind u alle informatie over hoe dit gaat.
-
Ik heb geen afspraak gemaakt, kan ik dan alsnog bloed laten prikken?
Ja, u kunt dan nog steeds langskomen tussen 08.00 uur en 17.00 uur. Om te voorkomen dat u langer moet wachten, vragen wij wel u om een afspraak te maken. Op deze manier kunnen wij u sneller helpen.
-
Ik wil mijn bloedprik-afspraak verzetten of annuleren, hoe kan ik dat doen?
In de bevestigingsmail staat een link die u aan kunt klikken om de afspraak te wijzigen of annuleren.
-
Kan ik ook ’s avonds bloed laten prikken?
Ja, het is mogelijk om tussen 17.00-19.30 bloed te prikken. Bloedprikken na 17.00 uur kan alleen met een afspraak.
-
Kan ik ook thuis geprikt worden?
Jam dit is mogelijk. U kunt dan telefonisch contact opnemen met een medewerker van Diagnostiek voor u. Zij kunnen een afspraak met u maken.
De bloedafname website heeft ook een overzicht van alle prikpost locaties ; er is altijd een prikpost in de buurt.
-
Kan ik op een prikpost buiten het ziekenhuis bloed laten afnemen?
Als er op het aanvraagformulier bij één of meerdere testen ‘Afname op CZE vermeld staat, dient u naar de hoofdlocatie van het Catharina Ziekenhuis te komen voor een bloedafname. In alle andere gevallen kunt u zich ook bij een prikpost bij u in buurt laten prikken.
-
Moet ik nog iets meenemen voor het bloedprikken?
Neem het aanvraagformulier van de zorgverlener én de bevestigingsmail (digitaal of op papier)van uw afspraak mee. De bevestigingsmail hoeft u niet uit te printen.
-
Tot wanneer kan ik een afspraak maken?
U kunt maximaal 3 maanden voor de gewenste bloedafnamedatum, een prikafspraak maken.
-
Wanneer staan de uitslagen in MijnCatharina?
Zodra de uitslagen worden vrijgegeven door het laboratorium worden deze zichtbaar in uw dossier in Mijn Catharina.
Let wel: er zijn veel laboratorium-onderzoeken die we binnen één dag rapporteren, alleen zijn er ook verschillende onderzoeken die we niet dagelijks uitvoeren of zelfs versturen naar externe laboratoria. Deze rapportagetijden kunnen dus aanzienlijk langer zijn.