Naar de polikliniek

Catharina Ziekenhuis = rookvrij

Vanaf 1 november 2019 is het Catharina Ziekenhuis volledig rookvrij. Dit geldt niet alleen voor onze gebouwen, ons hele terrein is rookvrij. Wij willen de gezondheid van onze patiënten en medewerkers verbeteren. Daarom zorgen we ervoor dat onze patiënten, bezoekers en medewerkers niet in aanraking hoeven te komen met roken. Ook ondersteunen we medewerkers en patiënten bij het stoppen met roken.

Voorbereiden

Als u zich goed wilt voorbereiden op uw polikliniekbezoek, leest u deze informatie dan goed door. In de folder Polikliniekboekje vindt u uitgebreidere informatie over het polikliniekbezoek.

Wat neemt u mee?

 • Een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs of verblijfsvergunning).
 • Een geldig verzekeringsbewijs of -pasje.
 • Een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist. Als u geen verwijsbrief meeneemt, loopt u het risico dat u de ziekenhuisrekening zelf moet betalen.
 • Het overzicht van de door u gebruikte medicijnen (op te vragen bij uw apotheek).
 • Uw afsprakenkaart of afspraakbevestiging (bij een vervolgafspraak).
 • Uw leesbril, als u die heeft.
 • Ingevulde vragenlijsten (indien u deze van ons heeft ontvangen).
 • Heeft u een afspraak op de polikliniek Kindergeneeskunde? Neem dan ook het groeiboekje van uw kind mee.
 • U krijgt een patiëntenpas. Breng deze pas bij elk bezoek mee.

 

Veel gestelde vragen

 • Komt u voor het eerst in het Catharina Ziekenhuis dan zou het fijn zijn als u op tijd aanwezig bent! Zorg dat u wat eerder vertrekt omdat u zich moet laten registreren bij de patiëntenregistratie (route 050). Neem hier dan ook de tijd voor om niet al overhaast bij uw afspraak aan te komen. Als iedereen op tijd aanwezig is kunnen wij voorkomen dat wachttijden ontstaan of oplopen.

 • Als u de afgelopen zes maanden opgenomen bent geweest in een ander ziekenhuis of in een verpleeg- of verzorgingshuis, meldt u dit dan bij één van onze medewerkers. Ook als dat in het buitenland was of wanneer u in een boerenbedrijf werkt. Het is mogelijk dat u drager bent van de ziekenhuisbacterie MRSA. Als u dit op tijd meldt, kunnen wij direct de nodige voorzorgsmaatregelen treffen en voorkomen we verspreiding van de bacterie in het ziekenhuis.

 • U bent met uw hulphond (of hulphond in opleiding) van harte welkom in het Catharina Ziekenhuis. Uw hond moet wel als zodanig herkenbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld door een dekje van de Stichting Hulphond, de KNGF Geleidehonden of een andere gecertificeerde opleiding voor Hulphonden. Er zijn ruimten in het ziekenhuis waar ook hulphonden niet binnen mogen in verband met de hygiëne.

  Wilt u met een hulphond op bezoek bij een patiënt op een verpleegafdeling? Overlegt u dit dan altijd van tevoren met het personeel op deze afdeling. Het kan zijn dat u in verband met verminderde weerstand van de patiënt(en) een afdeling niet mag betreden met uw hulphond.

 • Als u bij de hoofdingang van het ziekenhuis wilt parkeren, kunt u terecht op de parkeerplaats P1 of P2. Het Catharina Kanker Instituut en de afdeling Radiotherapie hebben een aparte ingang met parkeergelegenheid (P5). Als u het terrein van het Catharina Ziekenhuis oprijdt, volgt u hiervoor de borden ‘Catharina Kanker Instituut’ of ‘Radiotherapie’. Op alle parkeerterreinen is betaald parkeren van toepassing. Meer informatie vindt u bij parkeren en parkeertarieven.

© 2021 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden