Aanmelden voor uw afspraak

Als u een afspraak heeft in het Catharina Ziekenhuis dan moet u zich aanmelden. Dit gebeurt in twee stappen.

 • Stap 1
  Aanmelden of inchecken voor de dag waarop u een of meerdere afspraken heeft. Dit doet u met een geldig identiteitsbewijs.
 • Stap 2
  Aanmelden bij de afdeling of polikliniek waar u een afspraak heeft. Dit doet u met een QR-code die u ontvangt nadat u de eerste stap heeft uitgevoerd.

Door u op tijd aan te melden, weten wij dat u aanwezig bent in het ziekenhuis. We kunnen de medewerker(s) waarmee u een afspraak heeft, laten weten dat u er bent. Zo zorgen we er samen voor dat u zo snel mogelijk wordt geholpen en dat de wachttijden minimaal blijven.

Stap 1: Aanmelden voor uw afspraak

U kunt zich op twee manier aanmelden/inchecken voor uw afspraak in het Catharina Ziekenhuis. U kunt dit online vanuit huis doen via MijnCatharina. Of u meldt zich bij binnenkomst in het ziekenhuis aan bij een van de aanmeldzuilen die bij de ingang staan. Als u zich aanmeldt, moet u ook uw persoonsgegevens controleren. Zo heeft u meer inzicht in én regie over uw eigen persoonsgegevens.

De eerste stap kunt u thuis regelen door online in te checken via MijnCatharina. Bij het Catharina Ziekenhuis ontvangen we u met aanmeldzuilen. Hier meldt u zichzelf eenvoudig aan voor uw afspraak. Zo heeft u meer inzicht in én regie over uw eigen persoonsgegevens. Hoe dat werkt, leggen we hieronder uit.

Online inchecken via MijnCatharina

Thuis aanmelden voor uw afspraak

Voor afspraken kunt u zich via het patiëntenportaal MijnCatharina ook thuis al aanmelden voor uw afspraak. 24 tot 48 uur voorafgaand aan uw afspraak krijgt u een e-mail en/of sms-bericht. Hierin wordt u gevraagd online in te checken voor uw afspraak. Dit kan vanaf één dag van tevoren. U ontvangt ook een melding van de afspraak op de homepage van MijnCatharina. Via deze melding kunt u uw gegevens controleren en eventueel aanpassen. Als u zich online aanmeldt, hoeft u zich niet meer aan te melden bij de aanmeldzuil bij de ingang. Eenmaal in het Catharina Ziekenhuis kunt u direct doorlopen naar de afdeling van uw afspraak.

Meer informatie over online inchecken leest u in de handleiding Online Inchecken.

Aanmelden via de aanmeldzuilen

De afspraakbevestiging

In uw afspraakbevestiging staat informatie over uw afspraak en wat u moet meenemen als u naar ons ziekenhuis komt. Vergeet vooral uw geldige legitimatiebewijs* niet.
*Komt u, als patiënt, voor het eerst naar het Catharina Ziekenhuis of heeft u geen geldig legitimatiebewijs (bij zich)? Dan kunt u zich melden bij de receptie.

In de video hieronder ziet u hoe u zich kunt aanmelden via de aanmeldzuilen.

Video is geblokkeerd.

 

Aanmelden bij de zuilen bij de ingang

scannen van ID bij aanmeldzuilenBij aankomst in het ziekenhuis loopt u naar één van de aanmeldzuilen bij de ingang. Hierop staat aangegeven waar u uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kunt aanbieden.

Daarna zijn er twee keuzemogelijkheden: ‘Gegevens controleren’ en ‘Aanmelden’. 

 • Gegevens controleren
  Het is belangrijk om uw gegevens te controleren. Als uw gegevens kloppen, gaat er geen belangrijke informatie verloren en zorgen we ervoor dat recepten naar de juiste apotheek gaan, gegevens naar de juiste huisarts en brieven of e-mails naar het juiste (e-mail)adres.
  Als u deze optie kiest, ziet u op het scherm uw persoonlijke gegevens zoals deze bij ons bekend zijn. Controleer of deze gegevens juist en compleet zijn. Als dat niet zo is, kunt u de gegevens aanpassen via het scherm van de zuil. Na controle van de gegevens verschijnt uw afspraak (of afspraken) in beeld. Deze moet u bevestigen.
 • Aanmelden
  Als u kiest voor aanmelden, dan print de zuil voor u een dagticket.

Ontvangst dagticket

Als u uw afspraak (of afspraken) bevestigt, wordt er een afspraakticket geprint. Hierop staan:

 • uw afspraak (of afspraken op die dag);
 • het routenummer van de betreffende afdeling waar uw afspraak plaatsvindt;
 • een QR-code.

Vraag onze collega’s gerust om hulp als u die nodig heeft. Wij helpen u graag verder.

Stap 2: Aanmelden op de afdeling of polikliniek

QR-code scannen op de zuil bij de afdeling

QR-code scannen op de zuil bij de afdeling’Als u zich heeft aangemeld voor uw afspraak in het ziekenhuis, dan krijgt u via de mail (bij online inchecken) of op uw dagticket alle benodigde informatie. U vindt onder andere op uw dagticket een routenummer, zodat u weet waar u moet zijn. Op de afdeling aangekomen, ziet u een aanmeldzuil. Hier moet u zich ook nog een keer aanmelden met de QR-code die u op uw dagticket of in de mail vindt. Houdt de QR-code een paar centimeter voor de scanner. Zodra het licht groen wordt, piept de zuil en is uw ticket gescand. Wij weten dan dat u er bent. 

U kunt plaatsnemen in de wachtkamer die staat aangegeven op uw dagticket. De zorgverlener haalt u op uit de wachtkamer.

Let op: Bent u meer dan een uur te vroeg voor uw afspraak, dan krijgt u na aanmelding met de QR-code de volgende boodschap: ‘Welkom, fijn dat u er bent. U bent vroeg. Wilt u zich melden aan de balie?’

Meer afspraken op één dag

Als u meerdere afspraken op één dag hebt, dan staan alle afspraken op uw dagticket. Volg het routenummer bij de afspraak op uw dagticket om bij uw volgende afspraak te komen. U moet zich telkens aanmelden met uw dagticket bij de aanmeldzuil op de afdeling van uw volgende afspraak. Alleen dan weten wij dat u er bent. En zo kunnen we ervoor zorgen dat de wachttijden beperkt blijven.

Veelgestelde vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Bekijk dan onderstaande veelgestelde vragen. Komt u er niet uit, dan kunt u bellen met de receptie via 040-239 91 11.

Veelgestelde vragen


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden