Aanmelden voor uw afspraak

Heeft u een afspraak in het Catharina Ziekenhuis? Dan moet u hiervoor aanmelden. Het aanmeldproces bestaat uit twee stappen: inchecken en QR-code scannen.

Stap 1: Inchecken

Door in te checken, geeft u aan dat u naar uw afspraak komt en krijgt u een persoonlijke QR-code. Deze code heeft u nodig voor uw afspraak. U kunt op twee manieren inchecken:

 1. Online via MijnCatharina
  Via MijnCatharina kunt u online aanmelden met uw DigiD. Op z’n laatst 24 uur voor uw afspraak krijgt u een e-mail met daarin een link. Gebruik deze link om in te checken. Dit kan vanaf 24 uur voor uw afspraak. Tijdens het inchecken, controleert u uw persoonlijke gegevens. Als het nodig is, past u de gegevens aan. Na het inchecken, krijgt u een e-mail met QR-code. Deze code heeft u nodig op de dag van uw afspraak. Door digitaal in te checken, kunt u in het ziekenhuis meteen naar de afdeling of polikliniek waar u een afspraak heeft. U hoeft dus niet te wachten bij de aanmeldzuil in de hal.

 2. Persoonlijk in het ziekenhuis

  scannen van ID bij aanmeldzuilen

  Als u liever persoonlijk incheckt, kunt u dat doen bij de aanmeldzuil in de centrale hal van het ziekenhuis. Er staat daar ook altijd iemand die u kan helpen. Ook kinderen kunnen – met een geldig identiteitsbewijs – persoonlijk inchecken bij de aanmeldzuilen. Na het inchecken, krijgt u een geprint dagticket met daarop een QR-code.

 

 

Stap 2: Scannen van uw QR-code

QR-code scannen op de zuil bij de afdeling’

Als u bij de polikliniek of afdeling komt waar u een afspraak heeft, scant u de QR-code. Deze kreeg u in de mail (na online inchecken via MijnCatharina) of na het inchecken in de hal. Zodra u de QR-code scant, weten onze zorgverleners dat u er bent. U kunt dan wachten in de wachtruimte. Wij komen u zo snel mogelijk helpen.

Heeft u meer afspraken op dezelfde dag? U hoeft maar een keer in te checken. Wel moet u bij elke afspraak uw QR-code scannen. Dan weten wij dat u er bent.

Waarom aanmelden?

 • Aanmelden waar en hoe u wilt
  Kies de manier die het beste bij u past; online of persoonlijk in het ziekenhuis. We maken het u zo gemakkelijk mogelijk.
 • Veiligheid en juistheid van uw gegevens
  Bij het aanmelden kunt u uw persoonlijke gegevens controleren en aanpassen. Zo zorgt u ervoor dat uw informatie klopt. Alleen u en uw zorgverleners hebben toegang tot uw gegevens. Uw gegevens zijn dus in veilige handen.
 • Hulp als u dat nodig heeft
  Onze zorgmedewerkers staan klaar om u te helpen als u iets wilt vragen of hulp nodig heeft.
 • Makkelijk uw weg vinden
  Al uw afspraakinformatie, inclusief routenummers, is beschikbaar in MijnCatharina of op uw geprinte dagticket.
 • Geen ziekenhuispasjes meer
  U heeft alleen uw QR-code nodig op de dag van uw afspraak. Geen gedoe met pasjes.

Belangrijke herinnering

Vergeet niet uw geldige legitimatiebewijs mee te nemen wanneer u naar ons ziekenhuis komt.

Hulp nodig?

Onze collega’s staan klaar om u te helpen bij de aanmeldzuilen en om eventuele vragen te beantwoorden. U bent in goede handen.

Veelgestelde vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Bekijk dan de pagina Veelgestelde vragen over uw afspraak in het ziekenhuis. Komt u er niet uit, dan kunt u bellen met de receptie via 040 – 239 91 11.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden