Maak samen met ons nieuwe behandelingen mogelijk

Met de door Piet Batenburg, voorzitter Raad van Bestuur, onthulde levensgrote afbeelding van Maartje Eradus in de centrale hal van het ziekenhuis is de officiële aftrap gegeven voor het werven van donateurs voor het Catharina Onderzoeksfonds. Ook werd de promotiefilm van het Catharina Onderzoeksfonds gepresenteerd.

Catharina Onderzoeksfonds: doneer aan onderzoek naar kanker in het Catharina Ziekenhuis

 

Op het doek staat patiënt en ervaringsdeskundige Maartje Eradus afgebeeld, één van de ambassadeurs van het Catharina Onderzoeksfonds. “Ik ben ambassadeur geworden omdat ik geloof in dit ziekenhuis. Hier werkt iedereen goed met elkaar samen. Dat geeft mij vertrouwen. De specialisten hebben mijn leven gered”, vertelde Maartje tijdens de onthulling van het doek.

“Het is belangrijk dat we hier in deze regio een ziekenhuis hebben dat wetenschappelijk onderzoek doet”, voegde Lidy van Gorp, eveneens ervaringsdeskundige en ambassadeur van het Catharina Onderzoeksfonds, daar aan toe.

Eén van de onderzoeken die dankzij steun van het Onderzoeksfonds voor het eerst in Nederland gedaan kon worden is onderzoek naar PIPAC, een innovatieve techniek waarbij chemotherapie onder hoge druk rechtstreeks in de buikholte wordt verneveld. Chirurg dr. Ignace de Hingh vertelde tijdens de aftrap welk wetenschappelijk onderzoek er in het Catharina Ziekenhuis wordt gedaan.

Dirk Bosman, voorzitter van het Catharina Onderzoeksfonds, benoemde de voordelen voor bedrijven die willen doneren.
Dirk Bosman, voorzitter van het Catharina Onderzoeksfonds, benoemde de voordelen voor bedrijven die willen doneren. Hij sloot zijn verhaal af met een belangrijke boodschap: “Word donateur en maak samen met ons de toekomst mogelijk!”

 

 

Donateur worden? Kijk op www.catharinaonderzoeksfonds.nl!


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden