Brain Care Unit

Brain Care Unit

040 - 239 80 50

Route: 449

De Brain Care Unit maakt deel uit van de afdeling Neurologie. De afdeling richt zich op optimale zorg voor patiënten met een neurologische aandoening die intensieve zorg en bewaking nodig hebben. Naast patiënten met een beroerte, komen op deze afdeling ook patiënten met epileptische aanvallen of hersen(vlies)ontsteking terecht.

Waarom een Brain Care Unit?

Op de Brain Care Unit krijgt u goed onderzoek en de beste behandeling. Alles staat in het teken om u weer zo snel mogelijk beter te maken. Bij de Brain Care Unit werken we samen met medewerkers uit meerdere vakgebieden.

Werkwijze

Op de Brain Care Unit zorgen neurologen en verpleegkundigen voor een intensieve bewaking. We kunnen patiënten hier intensief bekijken en onderzoeken op neurologische (bewustzijn, spierkracht, gevoel en spraak) en vitale functies (hartritme, hartslag, bloeddruk en temperatuur). We ondersteunen de patiënt zo goed mogelijk bij het herstel. Een snelle start van de revalidatie is daar een belangrijk onderdeel van. Dus zelf oefenen, of met een therapeut, verpleegkundige of familielid. Zo proberen we de kans op problemen te verminderen en het herstel te verbeteren. Nadat de meest acute fase voorbij is, plaatsen we de patiënt over naar een andere kamer op de afdeling neurologie.

Welke vakgebieden werken op de Brain Care Unit?

Op de Brain Care Unit werken onder andere neurologen, arts-assistenten, verpleegkundigen, physician assistants, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, transferverpleegkundigen en revalidatieartsen.

Ontslag

Samen met de patiënt en de familie bespreken de zorgverleners de vervolgbehandeling. Het hangt er vanaf hoe het met de patiënt gaat. Maar een vervolgbehandeling kan thuis, in een verpleeghuis of in een revalidatiecentrum gebeuren. De transferverpleegkundige van het ziekenhuis bekijkt de verschillende mogelijkheden.

Onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden