Spoedeisende Hulp / Huisartsenpost

Huisartsenpost Oost-Brabant

ma-vr (17:00-08:00) | za & zo (dag en nacht)

Heeft u direct spoedeisende hulp nodig? Dan staan onze artsen dag en nacht voor u klaar. Het Catharina Ziekenhuis heeft een Spoedeisende Hulp (SEH) en een Huisartsenpost.

Contact met de spoedeisende hulp/SEH?

Spoed?

Bel 112. Ook de politie, brandweer en andere instanties kunnen u doorverwijzen naar de SEH. Via een 112-melding kunt u met een ambulance naar de SEH worden gebracht.

 

Heeft u overdag dringend medische hulp nodig?

Bel éérst uw eigen huisarts. Hier staat een overzicht van huisartsen in deze regio. Deze kan u doorverwijzen naar de Spoedeisendehulp (SEH). 

 

Heeft u ‘s avonds, ’s nachts en in het weekend snel medische zorg nodig?

De Huisartsenpost Oost-Brabant is onder andere gevestigd in het Catharina Ziekenhuis. Volg dit schema op de site van de huisartsenpost om te zien wat u moet doen. Hier vindt u ook de juiste telefoonnummers.

 

Heeft u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend dringende medische klachten die te maken hebben met een lopende behandeling in een ander ziekenhuis?

Neem dan géén contact op met de huisartsenpost maar met de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis waar u onder behandeling bent.

 

Wij richten ons op de eerste opvang, onderzoek en behandeling van patiënten. Daarbij proberen we de ernstigste spoedgevallen 24 uur per dag zo snel mogelijk te helpen en de wachttijden zo kort mogelijk te houden.

SEH Spoedeisende Hulp - Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Locatie Spoedpost/SEH/Huisartsenpost

De ingang van de SEH bevindt zich aan de achterzijde van het ziekenhuis. U kunt deze bereiken via de Winston Churchilllaan. Volg op het ziekenhuisterrein de borden ‘Spoedpost’.
Plan uw route naar de spoedpost (via Google maps).

 

 

Medische hulp avond, nacht en weekend

Huisartsenpost

Wordt uw kind plotseling flink ziek? Bent u bezorgd om uw partner die het steeds benauwder krijgt? Als u met spoed hulp van een arts nodig heeft, kunt ’s avonds, ’s nachts en in het weekend terecht op onze huisartsenpost. Wij vragen u echter éérst te bellen:

 • Als u direct hulp nodig heeft, wordt u sneller geholpen. We kunnen meteen een huisarts of ambulance naar u toesturen.
 • Soms is telefonisch advies voldoende. U hoeft dan niet te komen.
 • Als u huisartsenzorg nodig heeft, maken we een afspraak voor u op de huisartsenpost. U weet dan hoe laat u aan de beurt bent. U kunt thuis wachten.
 • Mogelijk wordt u, afhankelijk van uw klacht, gezien door een arts op de Spoedeisende Hulp.
 • Volg dit schema op de site van de huisartsenpost om te zien wat u kunt doen. Hier vindt u ook de juiste telefoonnummers.


Huisartsenpost Catharina Ziekenhuis
 

Bereid uw telefoontje voor

We willen u goed en snel helpen. Denkt u aan het volgende:

 • Houd uw verzekeringspasje en Burger Service Nummer (BSN) bij de hand. Dit nummer staat op uw rijbewijs, identiteitskaart of paspoort.
 • Als u voor een ander belt, noteer dan ook zijn/haar adres en telefoonnummer.
 • Soms vragen we om overleg met de patiënt. Probeer daarom in de buurt van de patiënt te bellen. U kunt de telefoon dan snel aan hem of haar doorgeven.
 • Gebruikt u medicijnen? Houd deze dan bij de hand. We hebben deze informatie nodig om een goed advies te kunnen geven.

Tip!

Sla het nummer van de huisartsenpost op in uw mobiele telefoon. Als u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed een dokter nodig hebt, kunt u meteen bellen.

Volgorde van behandeling

Bent u op de huisartsenpost doorverwezen naar de Spoedeisende Hulp, dan krijgt u een kleurcode mee, die aangeeft met welke spoed u geholpen moet worden. Komt u zonder afspraak binnen, dan wordt u (mogelijk) eerst gezien door een gespecialiseerde (triage) verpleegkundige. Deze stelt vast met welke haast u geholpen moet worden. Bij elke kleurcode hoort een streeftijd. Binnen die tijd krijgt u het eerste consult met de arts. Met een rode code krijgt u direct hulp. Voor een gele code staat maximaal 60 minuten, voor groen 120 minuten. Als het niet druk is, bent u uiteraard sneller aan de beurt.

Wachten

We proberen u altijd zo snel mogelijk te helpen. Soms lukt dit helaas niet, door onverwachte drukte of mensen die met grote spoed zorg nodig hebben, zoals:

 • Een ambulance brengt een verkeersslachtoffer binnen.
 • Artsen zijn opgeroepen voor een reanimatie.
 • Er komt iemand binnen met hartkloppingen of ademnood.

Deze patiënten moeten direct geholpen worden. Hoe eerder we erbij zijn, hoe meer kans er is dat ze goed herstellen. Het kan daarom gebeuren dat mensen die zich ná u gemeld hebben, eerder worden geholpen. Zij lopen meer risico en zijn misschien zelfs in levensgevaar. Het kan ook voorkomen dat u moet wachten op uitslagen van bloedonderzoek of röntgenfoto’s.

Nazorg

Gelukkig kunnen de meeste patiënten na onderzoek of behandeling op de huisartsenpost weer naar huis. U krijgt van onze artsen instructies mee voor thuis. Soms wil een specialist u op een later tijdstip graag terugzien. U krijgt dan een telefoonnummer mee, zodat u de afspraak zelf kunt maken. Ook kunt u voor controle naar de huisarts worden verwezen. Soms moet u in het ziekenhuis blijven. De arts wil uw gezondheid in de gaten blijven houden of verder onderzoek doen.

Uw medicijnen

In de huisartsenpost vindt u de Dienstapotheek. U kunt hier terecht voor al uw medicijnen. De Dienstapotheek is ’s avonds, ’s nachts, in het weekend én op feestdagen geopend. Binnen kantooruren kunt u onze Catharina Apotheek bezoeken.

Centrum Seksueel Geweld

Het Centrum Seksueel Geweld biedt acute, medische en psychologische hulp aan slachtoffers van seksueel geweld. Acute slachtoffers, bij wie het incident maximaal zeven dagen geleden heeft plaatsgevonden, worden voor onderzoek en contact met hulpverleners opgevangen in het Catharina Ziekenhuis.

In het ziekenhuis wordt het slachtoffer begeleid door één van de gespecialiseerde verpleegkundigen van het ziekenhuis. Een forensisch arts van de politie leidt het onderzoek. In het ziekenhuis zijn alle materialen aanwezig die voor het onderzoek nodig zijn.

Om de privacy van de slachtoffers te waarborgen, is de opvang gevestigd op een rustige locatie in het Catharina Ziekenhuis. Ook is een speciale kamer beschikbaar waar familieleden tijdens het onderzoek gebruik van kunnen maken.

Het centrum is telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0800-0188.

Cetrum seksueel geweld

Onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden