Monitoringscentrum

Monitoringscentrum

040 - 239 62 00

ma - vr 08:30-16:30

De juiste aandacht, precies op het moment dat u het nodig hebt. Dat kan met het monitoringscentrum van ons ziekenhuis. Het digitale monitoringssysteem is te gebruiken door patiënten met COPD, COVID, influenza, zwangerschapsdiabetes, hartfalen en na een herseninfarct.

Voor verschillende controleafspraken is het niet per se nodig om naar het ziekenhuis te komen. Via thuismonitoring kunt u in contact blijven met uw arts of verpleegkundige. Met een app geeft u verschillende gegevens door aan de verpleegkundige. Deze kijkt vanuit het ziekenhuis mee. Snel, efficiënt en minder belastend voor u.

Hoe het werkt

Als u in aanmerking komt voor thuismonitoring, dan zal uw arts of verpleegkundige dit met u bespreken. Via het monitoringsysteem krijgt u thuis vragen over uw welzijn, afhankelijk van uw aandoening. Denk aan ‘Voelt u zich benauwd?’ of ‘Hoe goed kunt u zich bewegen?’ bij een COPD-patiënt. De monitoringverpleegkundige bekijkt de antwoorden en vergelijkt deze met eerdere gegevens. Verandert er iets, dan belt de verpleegkundige u. Op basis van het telefoongesprek krijgt u bijvoorbeeld andere medicatie of wordt er op korte termijn een controleafspraak in het ziekenhuis ingepland. 

Snel reageren

Door te monitoren, zijn klachten in een vroeg stadium te herkennen. Door op tijd bij te sturen, kunnen we uiteindelijk ziekenhuisopnames voorkomen. Het kan ook zijn dat wanneer de klachten afnemen, u minder vaak hoeft te monitoren. Daardoor bent u minder met uw ziekte bezig en dat ervaren veel patiënten als positief. Ten slotte hoeft u dankzij het monitoringsysteem minder vaak naar het ziekenhuis toe. Fijn voor u, maar ook voor uw mantelzorger die met u meegaat.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden