Bovenarm-/Bovenbeenlift

Na een lange periode van overgewicht en door ouder worden verliest de huid zijn elasticiteit. Hierdoor kan aan de bovenarmen of bovenbenen een huidoverschot ontstaan waar u last van kunt hebben. Tijdens een operatie wordt overtollig vet en overtollige huid verwijderd.

 

 

Bovenarmlift

De operatieve mogelijkheden zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Een van de onderstaande situaties kan voor u van toepassing zijn:

  • Als er sprake is van plaatselijke vetophoping aan de bovenarmen, zonder verlies van huidelasticiteit, dan kan liposuctie een contourverbetering geven.
  • Heeft u aan de onderzijde van de bovenarm een gering huid- vetoverschot en een gering elasticiteitsverlies? Dan geeft liposucties in combinatie met het verwijderen van huid en vet in de oksel een contourverbetering. Het verwijderen van de huid gebeurt met een maanvormige snede. Het litteken na de operatie is een rechte streep in uw oksel. Deze operatie heet axillaire brachioplastiek.
  • Als het huid- vetoverschot uitgebreider is, dan moet ook de omtrek van de bovenarm verkleind worden. Dit kan bereikt worden door een combinatie van: liposucties, verwijderen van huid in de oksel en het verwijderen van huid tussen de oksel en de elleboog.

Bovenbeenlift

Afhankelijk van de hoeveelheid en locatie waar uw overtollig vet en/of huid zich bevindt, evenals de mate van elasticiteit van uw huid, kunnen de volgende operaties tot de mogelijkheden behoren:

  • Als u een plaatselijke vetophoping heeft van de bovenbenen en u heeft geen verlies van huidelasticiteit, dan is contourverbetering mogelijk doormiddel van liposuctie zonder aanvullende huidverwijdering.
  • Als er naast de plaatselijke vetophoping van de bovenbenen een gering verlies van huidelasticiteit bestaat met een gering huidsurplus, dan kan dit worden verwijderd met liposuctie en een aanvullende maanvormige huidexcisie. Het litteken loopt aan de binnenzijde van de lies naar de bilplooi.
  • Als er meer huidoverschot aanwezig is in combinatie met een slechte elasticiteit van de huid, dan zal er naast liposuctie ook meer huid moeten worden verwijderd. Het litteken loopt in dit geval van de binnenzijde van uw knie tot in uw lies. Eventueel wordt er ook nog huid verwijderd boven de knieschijf. Soms is het nodig huid weg te halen tot aan de enkel.

© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden