Bezoekregels

We verzoeken u vriendelijk de bezoekregels te respecteren in verband met de gezondheid van onze patiënten.

Hulphonden
U bent met uw hulphond (of hulphond in opleiding) van harte welkom in het Catharina Ziekenhuis. Uw hond moet wel herkenbaar zijn als hulphond (of hulphond in opleiding). Dit kan bijvoorbeeld door een dekje van de Stichting Hulphond, de KNGF Geleidehonden of een andere gecertificeerde opleiding voor Hulphonden. Er zijn ruimten in het ziekenhuis waar ook hulphonden niet binnen mogen in verband met de hygiëne.

Wilt u met een hulphond op bezoek bij een patiënt op een verpleegafdeling? Overlegt u dit dan altijd van tevoren met het personeel op deze afdeling. Het kan zijn dat u in verband met verminderde weerstand van de patiënt(en) een afdeling niet mag betreden met uw hulphond.

Bloemen
Op de meeste afdelingen zijn vazen voor bloemen beschikbaar. Vergeet niet om Chrysal aan het bloemwater toe te voegen. Wij hebben dit op voorraad. Dit voorkomt troebel en stinkend water. Op enkele afdelingen zijn bloemen niet toegestaan. Dat zijn de Coronaire Care (hartbewaking), Intensive Care en Medium Care.  Potgrond is op patiëntenkamers niet toegestaan omdat potgrond veel bacteriën en schimmels bevat.

Etenswaren
Het Catharina Ziekenhuis wil de kwaliteit van haar maaltijden en dranken zo goed mogelijk bewaken. Wij houden ons aan specifieke regels, waardoor we zeker weten dat de kwaliteit van de producten uit onze eigen keuken is gegarandeerd. Dat kunnen we niet voor de producten die uw bezoek meebrengt.

Wij zijn terughoudend in het aannemen en bewaren van zelf meegebrachte voedingsmiddelen. Als patiënt mag u gebruik maken van voedingsmiddelen die door uzelf en/of door bezoek worden meegebracht, maar omdat het Catharina Ziekenhuis niet weet of deze voedingsmiddelen de juiste samenstelling hebben en volgens dezelfde kwaliteitseisen behandeld zijn als de maaltijden die het Catharina Ziekenhuis serveert, neemt ons ziekenhuis geen verantwoordelijkheid voor de veiligheid van (zelf) meegebrachte voedingsmiddelen.

Koelkast en magnetron
Voor het bewaren en eventueel opwarmen van meegebrachte voedingsmiddelen stelt het Catharina Ziekenhuis een koelkast en magnetron ter beschikking op de pantry’s die aanwezig zijn op de verpleegafdeling of het dagverblijf. Om de voedselveiligheid te kunnen borgen, adviseren we patiënten of bezoekers alleen houdbare, niet aangebroken, éénpersoons verpakte voedingsmiddelen of drank mee te nemen.

Huisregels en voorschriften
Verdere huisregels en voorschriften zijn:

  • De koelkast(en) en magnetron worden onderhouden en beheerd door de voedingsassistent van de afdeling.
  • U biedt altijd in overleg met de verpleging of voedingsassistent van de afdeling  uw meegebrachte etenswaren aan om te bewaren.
  • Zij zorgt dat etenswaren op de juiste manier worden opgeslagen.
  • Zorg dat alle meegebrachte voedingsmiddelen zijn verpakt en zijn voorzien van een sticker met uw naam, kamernummer en datum en tijdstip waarop ze in de koeling zijn gezet.
  • Neem niet meer mee (en bewaar niet meer) dan één dagvoorraad (max. 24 uur).
  • Gebruik deze producten direct na opening voor consumptie.
  • Neem liever geen bederfelijke voedingsmiddelen mee zoals vlees en vleeswaren, vis, schaal- en schelpdieren, salades, nat gebak en zuivelproducten. Fruit, koek en sommige gebaksoorten bederven minder snel.
  • Let goed op de houdbaarheidsdatum van verpakte producten. Is deze verlopen, dan worden de levensmiddelen niet in bewaring genomen.
  • Voor zelf bereide producten, aangesproken fabrieksverpakkingen en/of zelf verpakte producten geldt een houdbaarheid van maximaal 24 uur, mits voorzien van datum, tijdstip, naam en kamernummer. Producten die niet geconsumeerd zijn worden na 24 uur vernietigd.

Voedingsmiddelen die niet volgens bovenstaande voorwaarden zijn verpakt, bewaard of geëtiketteerd en/of waarvan de houdbaarheid is verlopen, worden vernietigd. De voedingsassistent is gerechtigd deze voedingsmiddelen uit de koelkast te verwijderen en te vernietigen zonder afstemming met de patiënten en/of bezoekers.

Stukje lopen
Als de gezondheid van de patiënt het toelaat, kan hij of zij tijdens het bezoekuur even de kamer verlaten. U kunt samen het dagverblijf op de afdeling of de espressobar in de centrale hal bezoeken.

Let op, vanaf 1 januari alleen pinnen

In verband met de veiligheid en uit oogpunt van hygiëne en efficiency kunt u in ons ziekenhuis met ingang van 1 januari 2023 alleen nog met pin betalen. Vergeet bij een afspraak of bezoek aan ons ziekenhuis niet uw bankpas mee te nemen. Bedankt voor uw begrip.

Catharina Ziekenhuis = Rookvrij!
Vanaf 1 november 2019 is het Catharina Ziekenhuis volledig rookvrij. Dit geldt niet alleen voor onze gebouwen, ons hele terrein is rookvrij. Wij willen de gezondheid van onze patiënten en medewerkers verbeteren. Daarom zorgen we ervoor dat onze patiënten, bezoekers en medewerkers niet in aanraking hoeven te komen met roken. Ook ondersteunen we medewerkers en patiënten bij het stoppen met roken.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden