Boosterprik voor kwetsbare patiënten

Specifieke patiëntgroepen kwamen in oktober in aanmerking voor een derde coronavaccinatie. Dit gaat om patiënten met een ernstig gecompromitteerd immuunsysteem – bijvoorbeeld bij transplantatiepatiënten – waarbij onvoldoende of geen immuunrespons te zien is na twee coronavaccinaties. Behoort u tot deze groep? Dan ontving u in oktober een uitnodigingsbrief van het ziekenhuis waarmee u een afspraak kon maken bij de GGD om daar uw derde vaccinatie te halen.

Half december heeft het RIVM een belangrijk bericht verstuurd: Deze derde vaccinatie is niet de boosterprik. De derde vaccinatie was voor u namelijk onderdeel van de basisvaccinaties, die voor de meeste andere mensen uit één of twee vaccinaties bestaat. De boosterprik is namelijk een extra prikkel voor het afweersysteem, een oppepper na de basisvaccinaties. De boosterprik verhoogt de bescherming na de eerste vaccinaties. U komt nog in aanmerking voor de boosterprik. Het is belangrijk dat u deze vaccinatie haalt.

Wanneer mag u de boosterprik halen? Er moet minimaal drie maanden tussen de derde vaccinatie en de boosterprik zitten. Heeft u na de derde vaccinatie nog corona gehad? Dan kan de boosterprik drie maanden na het begin van de ziekte worden gehaald. Een afspraak maken voor de boosterprik gaat via de GGD.

Meer informatie leest u op de website van het RIVM.

© 2022 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden