Catharina Ziekenhuis wandelt White Ribbon Tour voor onderzoek naar longkanker

Longarts oncoloog dr. Ben van den Borne heeft vrijdag 21 mei voor het Catharina Ziekenhuis de White Ribbon in ontvangst genomen van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Het witte lint maakt vrijdag een tour langs ziekenhuizen in Nederland om aandacht te vragen voor longkanker en geld op te halen voor onderzoek. Deze White Ribbon Tour is een wandel- en fietstocht tussen ziekenhuizen, van Zeeland via Groningen naar Maastricht, in de vorm van een wit lintje.

Wiliam Harthoorn met zijn zoon en initiator van de tour Niels krijgt van longarts Ben van den Borne zijn t-shirt uitgereikt. Tweede rij: vriend Jorick met zijn moeder Yolanda van Hekkel en verpleegkundig longspecialist Jeannine Curfs.

Vanuit het Catharina Ziekenhuis ging een groep onder leiding van organisator en longkankerpatiënt Niels Harthoorn naar het Maxima MC in Veldhoven. Het witte lint, hét symbool voor longkanker, wordt vrijdag door 30 ziekenhuizen aan elkaar doorgegeven. “Zo rijgen we de zorg voor longkankerpatiënten aan elkaar. Een mooi gebaar en noodzakelijk want longkanker is één van de dodelijkste vormen van kanker”, aldus dr. Ben van den Borne.

Wiliam Harthoorn met zijn zoon en initator van de tour Niels krijgt van longarts Ben van den Borne zijn t-shirt uitgereikt. Op de tweede rij van links naar rechts: vriend Jorick en zijn moeder Yolanda van Hekke en verpleegkundig longspecialist Jeannine Curfs van het Catharina Ziekenhuis.

Lint

The White Ribbon Project is vanuit de Verenigde Staten naar Nederland gehaald door Niels Harthoorn, een patiënt van het Erasmus MC die op zijn twintigste de diagnose longkanker kreeg. Vanuit de deelnemende ziekenhuizen vertrekt een wandel- of fietsteam dat het lint overbrengt naar het volgende ziekenhuis op de route.

Immuuntherapie

Al het geld dat wordt opgehaald met de tour, wordt gebruikt voor onderzoek. “Longkanker is een van de dodelijkste vormen van kanker. En ja, we hebben de laatste jaren bijvoorbeeld op het gebied van immuuntherapie wat vooruitgang geboekt maar longkanker is en blijft slecht nieuws. Onderzoek doen is ontzettend belangrijk voor genezing of verlenging maar ik hoop dat we door nieuwe behandelingen te ontwikkelen of meer op maat gericht kunnen behandelen en zo patiënten een nog betere levenskwaliteit kunnen bieden”, legt dr. Ben van den Borne uit, “maar geld ophalen is niet het enige doel. Ik vind het belangrijk dat er meer aandacht komt voor longkanker, een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland.”

Klik hier  om de actie te ondersteunen.

© 2021 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden