Doen of laten? Doelmatig gebruik van vitaminediagnostiek

Vitamine B12 en D worden regelmatig aangevraagd in de huisartsenpraktijk, ondanks de beperkte indicaties hiervoor in de NHG-standaard. Hiervoor zijn praktische materialen beschikbaar voor huisartsenpraktijken, met als doel de kennis bij professionals en patiënten te vergroten. 

Het programma Doen of laten? is een landelijke campagne gestart om doelmatige vitaminediagnostiek te bevorderen. Dit programma biedt een aantal hulpmiddelen die mooi aansluiten bij de bestaande DTO’s over dit onderwerp die in onze regio aangeboden worden. Het doel is om zowel overdiagnostiek als onderdiagnostiek tegen te gaan. Met behulp van patiëntenfolders, wachtkamerposters en een gratis e-learning voor huisartsen en praktijkondersteuners is het doel van het project de kennis over vitamine D en B12 bij professionals  en patiënten te vergroten. Deze informatie kan u helpen bij het reduceren van het aantal aanvragen (op wens van de patiënt).

Alle materialen zijn gebaseerd op de LESA en NHG standaarden en kosteloos beschikbaar voor huisartsen en hun praktijkmedewerkers op: https://doenoflaten.nl/vitamine/

  • Patiëntfolders, zowel digitaal als gedrukt, in vijf talen
  • Poster
  • Wachtkamerfilmpje
  • E-learning (1 accreditatiepunt)

 

 

 

 


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden