Bloemen, J.G. (Johanne)
Bloemen, J.G. (Johanne), Chirurg

Eerder in je eigen omgeving herstellen van een darmoperatie met thuismonitoring

Patiënten die een darmoperatie hebben gehad in het Catharina Ziekenhuis kunnen sinds kort eerder in hun eigen vertrouwde omgeving herstellen dankzij thuismonitoring. Patiënten mogen meestal de dag na hun operatie al naar huis. Artsen en verpleegkundigen houden uiteraard goed in de gaten hoe het na de operatie met de patiënt gaat. Dat gebeurt via de app ‘thuismeten’.

Via die app kunnen patiënten die een darmoperatie hebben ondergaan, informatie over hun gezondheid doorgeven. Denk hierbij aan eetlust, ontlasting, voedsel- en drankinname en koorts. Medewerkers van ons monitoringscentrum monitoren hen op afstand. Zij controleren de meetwaarden en hebben als dat nodig is contact met de patiënt en met de specialist. Daarnaast krijgen patiënten een appraatje mee naar huis waarmee het zuurstofgehalte in het bloed gemeten kan worden.

Johanne Bloemen

Johanne Bloemen, colorectaal en oncologisch chirurg: “Met thuismonitoring hopen we patiënten na een darmoperatie snel en met een vertrouwd gevoel naar huis te laten gaan.”

Eerder al werd thuismonitoring ingevoerd voor patiënten met corona/influenza, COPD, zwangerschapsdiabetes en hartfalen na een herseninfarct.  Deze ontwikkelingen maken deel uit van Zorg bij jou. De zeven Santeon ziekenhuizen hebben onder deze noemer gezamenlijk transformatiegelden ontvangen om, de inzet van hybride zorg op te schalen en te versnellen. Thuismonitoring rondom darmoperaties werd eerde al doorgevoerd bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en St. Antonius Ziekenhuis.

Meer informatie is te vinden in de folder over thuismonitoring bij een darmoperatie.


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden