Hartoperatie Catharina Ziekenhuis live te zien op Omroep Brabant

Tijdens de jaarlijkse Hartweek komen ruim 800 zorgprofessionals uit het hele land naar het Catharina Ziekenhuis. Zij laten zich informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cardiologie en cardiothoracale chirurgie. Het doel is om kennis en ervaringen te delen, elkaar te informeren en te inspireren en mét en van elkaar te leren. Deelname aan de verschillende programma-onderdelen is gratis, omdat het ziekenhuis het belangrijk vindt dat zorgverleners zich laagdrempelig kunnen bijscholen.

Op woensdag kijken de deelnemers al vele jaren naar twee live hartoperaties. Het live-signaal van de openhartoperatie in de middag – een omleiding op een kloppend hart – wordt dit jaar via Omroep Brabant live uitgezonden. Die uitzending begint om 13.00 uur. Geïnteresseerden kunnen via het mailadres openhart@omroepbrabant.nl vragen stellen aan één van de aanwezige hartchirurgen.

De operatie wordt uitgevoerd door hartchirurg Bart Koene. “We noemen zo’n operatie een opcab. Het is een bypass operatie die wordt uitgevoerd zonder dat het hart wordt stilgelegd. ‘Op’ staat in dit geval voor off pump; zonder hartlongmachine dus. De patiënt krijgt één omleiding. Ik gebruik daar de borstslagader voor, die langs de linkerkant van de borstwand loopt”, aldus Bart Koene. ”Patiënten herstellen daardoor sneller.”

De uitzending is ’s middags vanaf 13.00 uur te zien op Omroep Brabant TV en via het Youtube-kanaal van Omroep Brabant.

Hartweek Catharina Ziekenhuis

Het Catharina Hart- en Vaatcentrum is het grootste hart- en vaatcentrum van Nederland en heeft zich ontwikkeld tot een nationaal én internationaal bekend en gerespecteerd specialistisch centrum. Van maandag 26 tot en met donderdag 29 september vindt voor de 14e keer de Hartweek plaats. Gedurende de hele week zijn speciaal voor zorgprofessionals uit het hele land lezingen, presentaties, workshops en enthousiaste en boeiende sprekers. 


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden