Het Hart-&Vaatcafé: doet u mee?

Het Hart-&Vaatcafé is inmiddels een begrip voor hart- en vaatpatiënten en hun naasten. Dat er behoefte is aan deze vorm van voorlichting en (betrouwbare) informatie blijkt telkens weer uit de vele aanmeldingen.

De organisatie van het café heeft begrepen dat er vanuit verwijzers interesse is om deel uit te maken van dit terugkerende informatieve café. Of dat zij op een andere manier een bijdrage willen leveren. Dat zouden wij heel erg op prijs stellen! We werken heel graag met u samen om voor deze patiënten en hun naasten telkens weer een interessant café te organiseren. En daarmee direct hun kwaliteit van leven te verbeteren. Neem contact op met lisette.v.heffen@catharinaziekenhuis.nl

Om te delen met geïnteresseerde patiënten

Hoe ziet een Hart-&Vaatcafe eruit? Dat ziet u via deze YouTube-link, welke u met uw patiënten kunt delen.

Het is al ruim een jaar niet mogelijk om fysieke Hart- & Vaatcafés te organiseren. Daarom hebben we het 2e virtuele Hart-&Vaatcafé erop zitten. Met als thema ‘Hartfalen’ met cardioloog Hans Post (Catharina), Ruud Spee (MMC) en verpleegkundig specialist Cindy Verstappen (Catharina).

Over het Hart-&Vaatcafé

Het Hart-&Vaatcafé is een bijeenkomst waar 2-3 medisch specialisten/ zorgverleners informatie geven aan hart- en vaatpatiënten en naasten. Soms aangevuld met een verhaal van een ervaringsdeskundige. Het wordt 4 tot 5 maal per jaar georganiseerd door het Catharina Hart- & Vaatcentrum, met steeds wisselende onderwerpen. Doelen van de bijeenkomst zijn informatievoorziening en lotgenotencontact. Door laagdrempelig kennis en inzicht te geven in leefstijl, preventie, behandeling, genezing en het omgaan met een hartkwaal, zodat kwaliteit van leven zo goed mogelijk kan worden bereikt. Patiënten delen graag hun ervaringen met lotgenoten. Over het herkennen van klachten en symptomen en ze wisselen graag tips en onderwerpen uit die tijdens een spreekuur niet aan bod komen.

Contact

Mail naar lisette.v.heffen@catharinaziekenhuis.nl

© 2022 Catharina Ziekenhuis - Alle rechten voorbehouden