Huisregels Catharina Ziekenhuis

In ons ziekenhuis hebben we een aantal regels met elkaar afgesproken. U vindt ze op deze pagina. We vragen u vriendelijk deze regels te respecteren voor een zo fijn en gezond mogelijk verblijf in ons ziekenhuis. Dit geldt voor patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers.

  • Ons ziekenhuis is volledig rookvrij. Dit geldt niet alleen voor onze gebouwen, maar voor het hele terrein.
  • Komt u met een hulphond (of hulphond in opleiding) naar ons ziekenhuis? U bent van harte welkom. Zorg er wel voor dat uw hond herkenbaar is, bijvoorbeeld door een dekje van de Stichting Hulphond, de KNGF Geleidehonden of een andere gecertificeerde opleiding voor Hulphonden. Er zijn ruimten in het ziekenhuis waar hulphonden niet binnen mogen vanwege de hygiëne. Wilt u met uw hulphond op bezoek bij een patiënt? Overleg dan altijd eerst even met het personeel. Soms zijn er redenen dat de hulphond niet mee mag naar de afdeling.
  • Als u zelf eten meeneemt naar het ziekenhuis, neem dan niet meer mee dan voldoende is voor één dag. Overleg met de verpleegkundige of voedingsassistent van de afdeling waar u het eten het best kunt bewaren. Alleen de voedingsassistent beheert de koelkast en magnetron.
  • Als het mogelijk is, dan mag een patiënt tijdens het bezoekuur de kamer verlaten. U kunt bijvoorbeeld samen naar het dagverblijf of de espressobar in de centrale hal.
  • Vanuit veiligheidsoverwegingen en hygiënisch oogpunt kunt u in ons ziekenhuis alleen met pin betalen.
  • Op de meeste afdelingen zijn vazen voor bloemen beschikbaar en ook hebben wij Chrysal op voorraad. Dit voorkomt troebel en stinkend water. Op een paar afdelingen zijn bloemen niet toegestaan. Dat zijn de Coronaire Care (hartbewaking), Intensive Care en Medium Care. Potgrond is op patiëntenkamers niet toegestaan omdat potgrond veel bacteriën en schimmels bevat.

© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden