Joep Teijink: ‘Het mes en de naald vaker op zak houden en kiezen voor looptherapie’

Looptherapie bij etalagebenen onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut is beter dan een operatie. Dat bleek eerder al uit wetenschappelijk onderzoek van ClaudicatioNet, dat werkt vanuit het Catharina Hart- en vaatcentrum in Eindhoven. Patiënt Frans van Dijk kan daar over meepraten. Dankzij looptherapie boekte de Nuenenaar flinke vooruitgang. De Telegraaf interviewde Van Dijk en zijn behandelend vaatchirurg, prof. dr. Joep Teijink.

Van Dijk kreeg geen dotterbehandeling, zoals in andere ziekenhuizen vaak gebeurt bij etalagebenen, maar werd door Teijink naar looptherapie gestuurd. Drie keer per week op de loopband onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Het gaat zelfs zo goed met Van Dijk dat hij tegenwoordig nog maar één keer per week naar de fysio gaat.

Vaatchirurg Joep Teijink is al langer overtuigd van het nut van looptherapie. “Dotteren geeft weliswaar snel resultaat, maar blijkt veel minder duurzaam. Misschien is het de kunst om als vaatchirurg de naald en het mes vaker in de zak te houden en te kiezen voor looptherapie.”

Benieuwd naar het hele artikel?

Interview Telegraaf; looptherapie Frans van Dijk


© 2023 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden